default-image

Ο Γ. Πατούλης στην "ΚΡΗΤΗ TV"- "Ρουκέτες" κατά Βαρουφάκη

Κρήτη
Ο Γ. Πατούλης στην "ΚΡΗΤΗ TV"- "Ρουκέτες" κατά Βαρουφάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρά του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Γιώργου Πατούλη κατά του Γιάνης Βαρουφάκη για το θέμα των δήμων. Ο κ. Πατούλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV" χαρακτήρισε "άτυχη στιγμή" την τοποθέτησή του υπουργού Οικονομικών υπέρ της πρότασης του Στέφανου Μάνου για πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος και τη χρηματοδότηση των δήμων από τους δημότες με ανταποδοτικό τέλος.

Αν θέλουν περικοπές, να υπάρξουν έσοδα

Συμπλήρωσε δε ότι «αν επιμείνουν σε διακοπή της χρηματοδότησης θα πρέπει να παραχωρηθούν στους δήμους έσοδα από φόρους, χρησιμοποιώντας μάλιστα το παράδειγμα χωρών όπως η Γαλλία». Ο κ. Πατούλης μάλιστα μίλησε για τις αυξημένες αρμοδιότητες των δήμων μεταξύ των οποίων οι δημοτικοί σταθμοί, τα προνοιακά ιδρύματα και 197 αρμοδιότητες που προστέθηκαν τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να προστεθούν και κονδύλια.

Στο πλευρό του Δήμου Γόρτυνα

Ο κ. Πατούλης μίλησε και για το δήμο Γόρτυνας οποίος μπήκε σε "μνημόνιο" λέγοντας ότι θα είμαστε στο πλευρό του και ότι η ΚΕΔΕ θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να τον στηρίξει.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Ρεθυμνιώτης στην καταγωγή όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, βρίσκεται στην Κρήτη για την εκδήλωση της ΚΕΔΕ στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς".   

Της Φιλίας Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News