Ειδήσεις

Η πρώτη προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ την Τετάρτη

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, πραγματοποιείται την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, η πρώτη από τις επτά προσυνεδριακές εκδηλώσεις διαλόγου αιρετών σε όλη την Περιφέρεια, ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ το οποίο θα πραγματοποιηθεί 7 έως 9 Μαΐου στη Χαλκιδική με θέμα: "Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά", στο οποίο  αναμένεται να τεθεί το νέο στρατηγικό σχέδιο δράσεων και πρωτοβουλιών που θα καθορίσει την πορεία του θεσμού για τα επόμενα χρόνια.

Η συνεδριακή εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis (Υγείας 2, αίθουσα ΜΙΝΩΣ ΙΙ), και θα μεταδίδεται ζωντανά στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ.

Κατά την έναρξη των εργασιών  θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα απευθύνει καλωσόρισμα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για δύο θεματικές ενότητες:

• Για το νέο ΕΣΠΑ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με εισηγητή τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και πρόεδρο της Επιτροπής ΕΣΠΑ Γιώργο Πατούλη.

• Για την ανάπτυξη και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας με εισηγητή τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ειδική ενότητα συζήτησης αποτελούν τα τοπικά ζητήματα, στη διάρκεια της οποίας  θα μιλήσουν οι αιρετοί των δήμων Κρήτης.

Στις επτά προσυνεδριακές εκδηλώσεις διαλόγου θα παρουσιαστούν οι θέσεις των δέκα πέντε θεματικών  Επιτροπών της ΚΕΔΕ και θα κατατεθούν οι απόψεις των συμμετεχόντων που θα αποτελέσουν το αντικείμενο διαβούλευσης  και των αποφάσεων του ετήσιου συνεδρίου.

Οι θεματικές ενότητες αφορούν: το ΕΣΠΑ, την ανάπτυξη και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αγροτική ανάπτυξη, τις ορεινές περιοχές, θέματα παιδείας-νεολαίας, αθλητισμού, την απασχόληση και την κοινωνική οικονομία, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, την τουριστική ανάπτυξη, τη νησιωτική πολιτική, θεσμικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, ζητήματα ισότητας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, χωροταξίας, υποδομών και περιβάλλοντος, καθώς και ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα ανά περιφέρεια θα συζητηθούν  τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους  δήμους, τα οποία και  αυτά θα συμπεριληφθούν στα τελικά κείμενα των θέσεων της ΚΕΔΕ για το τακτικό συνέδριο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της προσυνεδριακής εκδήλωσης στο Ηράκλειο.

Πρόγραμμα προσυνεδριακού διαλόγου αιρετών Περιφέρειας Κρήτης:

Η αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους πολίτες μπροστά

09:00 έως 10:00: Διαπίστευση - Εγγραφή Συνέδρων

10:00 έως 10:30: Καλωσόρισμα Προέδρου Π.Ε.Δ. Κρήτης

κ. Βασίλη Λαμπρινού, δημάρχου Ηρακλείου, χαιρετισμός προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργου Πατούλη, δημάρχου Αμαρουσίου.

10:30 έως 11:00: Εισηγήσεις: Προέδρου Επιτροπής Ανάπτυξης και υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, Δημάρχου Τρικκαίων - Προέδρου Επιτροπής Ε.Σ.Π.Α. κ. Γιώργου Πατούλη, δημάρχου Αμαρουσίου.

11:00 έως 17:00: Τοποθετήσεις - Ερωτήσεις συνέδρων υποστήριξη εμπειρογνωμόνων.

17:00 έως 17:30: Συμπεράσματα - λήξη εργασιών

Σχόλια