Ειδήσεις

Νέο βίντεο των ληστών με τα καλάσνικοφ στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ένα ακόμη βίντεο ήρθε να προστεθεί στο υλικό που "χτενίζουν" οι αστυνομικές Aρχές προσπαθώντας να εντοπίσουν το παραμικρό λάθος των κουκουλοφόρων με τα καλάσνικοφ που έσπασαν κάθε ρεκόρ με τέσσερις ληστείες μέσα σε μισή ώρα στο Ηράκλειο πριν από μια εβδομάδα. Το υλικό που αναζητήθηκε από κάμερες κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν στη διάρκεια της επιδρομής είναι αρκετό, ωστόσο μέχρι στιγμής δε χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο.

Το πιο πρόσφατο βίντεο που προστέθηκε στο φάκελο της δικογραφίας προέρχεται από κάμερα στην περιοχή του Γαζίου και καταγράφει την κίνηση του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, πριν φτάσουν στο πρατήριο καυσίμων όπου σημειώθηκε η τελευταία ληστεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υλικό που έχει καταγραφεί πριν και μετά τη διέλευση του αυτοκινήτου στρέφονται τα βλέμματα των αστυνομικών, που αναζητούν κυρίως το ενδεχόμενο να τους ακολουθούσε σε απόσταση ασφαλείας και άλλο όχημα με πιθανούς συνεργούς.

Το γεγονός ότι το επίμαχο αυτοκίνητο, το ασημί "Πεζό", δεν έχει βρεθεί ακόμη προβληματίζει πολύ έντονα την Αστυνομία, καθώς σε περίπτωση που οι δράστες το έχουν εγκαταλείψει στην ύπαιθρο χάνει το περιθώριο να συλλέξει πολύτιμα στοιχεία, όπως αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Σε περίπτωση που οι δράστες έχουν ακόμη στην κατοχή τους το Ι.Χ., οι διωκτικές Αρχές φοβούνται την πιθανότητα τα σχέδιά τους να μην έχουν ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση, οι δράστες έδειξαν αποφασιστικότητα και οργάνωση που δε συνάδει σε μεμονωμένες ενέργειες και αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης της ΕΛ.ΑΣ., καθώς τα κρούσματα οργανωμένων εγκληματικών ενεργειών, όπως οι ένοπλες ληστείες, είχαν υποχωρήσει για μεγάλο διάστημα, προκαλώντας εφησυχασμό.

Η απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο και οι ληστείες σε δύο σούπερ-μάρκετ και ένα πρατήριο καυσίμων σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, ενώ απέφεραν λεία 15.000 ευρώ στους δράστες.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια