Ειδήσεις

"Οι Καστρινοί Πειρατές" οι νικητές του 13ου του Χαμένου Θησαυρού

Νικητές του 13ου Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που οργάνωσε η περσινή νικήτρια ομάδα "Χοιροκίνητοι" είναι οι "Καστρινοί Πειρατές".

Το σύνθημα για την έναρξη της φετινής διοργάνωσης δόθηκε σήμερα το πρωί από την ενετική Λότζια, που είναι και το γενικό κέντρο αναφοράς του κυνηγιού, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Στο παιχνίδι έλαβαν μέρος 109 ομάδες με χιλιάδες συμμετέχοντες. Οι ομάδες ήταν σε συνεχή επαφή με τα στρατηγία τους και είχαν ενημέρωση από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που συνεργάζονταν με τους οργανωτές. Οι νικητές θα βραβευτούν ενώ το ραντεβού ανανεώνεται για το 2016!

Όπως είναι η παράδοση, το παιχνίδι κάθε χρόνο διοργανώνεται από την ομάδα που νίκησε την προηγούμενη χρονιά. Νικητής του κυνηγιού του 2014 ήταν η ομάδα "Χοιροκίνητοι", που οργανώνει και το φετινό παιχνίδι, με τη συμμετοχή δεκάδων ομάδων που αναζητούν τα κρυμμένα στοιχεία βάσει των γρίφων που δίνονται, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους και να ξεπεράσουν τις υπόλοιπες ομάδας.

Οι ομάδες έχουν στήσει τα "στρατηγεία" τους σε διάφορα καταστήματα του κέντρου της πόλης και εκατοντάδες παίκτες έχουν ξαμολυθεί στις γειτονιές, αναζητώντας τα κομμάτια του παζλ που θα τους δώσουν την "άκρη" για να κερδίσουν το παιχνίδι. Το κυνήγι θα διαρκέσει όλη τη μέρα και θα ολοκληρωθεί, αφού η νικήτρια ομάδα θα καταφέρει να λύσει όλους τους γρίφους. Η απονομή στους νικητές θα γίνει απόψε στις 19:30 στην ενετική Λότζια.

Παραδοσιακά ο πρώτος γρίφος δίνεται στο "εναρκτήριο πάρτι" που πραγματοποιείται δύο μέρες πριν το παιχνίδι και αυτό έγινε και φέτος.

Ο γρίφος που έδωσαν οι "Χοιροκίνητοι" στις άλλες ομάδες, είναι αυτός:  

"Τα πάνω ήρθαν κάτω. Χρόνια με λογάριαζαν για μύθο παρότι με ανέφεραν οι μεγαλύτεροι των ιστορικών και των ποιητών. Το όνομα μου σου είναι οικείο μα κάτι σε ξενίζει. Δεν έχεις άδικο. Πάρε τη χώρα και ψάξε τη στην πόλη αφού βρείς την πόλη βαθιά σε κάποια χώρα".

Σχόλια