Ειδήσεις

Νέο κύμα κακοκαιρίας "χτυπά" την Κρήτη (video)

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να "χτυπήσει" την πόρτα της Κρήτης από την ερχόμενη Τρίτη, όπως είπε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας.  

Βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι 8 και 9 Μποφόρ, που αναμένεται να επηρεάσουν ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες, οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και τα χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από επτακόσια μέτρα.

Η νέα επιδείνωση του καιρού θα παρατηρηθεί από το πρωί της ερχόμενης Τρίτης και αναμένεται να διαρκέσει για το νησί τουλάχιστον ένα 24ωρο. Όπως είπε ο κ. Λέκκας, «την Τρίτη η θερμοκρασία στην Κρήτη, η μέγιστη τιμή της δε θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κάτω από 3 βαθμούς Κελσίου».

Όσον αφορά τώρα την Κυριακή και τη Δευτέρα, «στο νησί θα υπάρξει ένα μικρό διάλειμμα, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη συννεφιά, αλλά και τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία στη μέγιστη τιμή της την Κυριακή και τη Δευτέρα, μπορεί να αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου, όπως είπε ο κ. Λέκκας.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια