Ειδήσεις

Αισιόδοξοι οι σχολικοί φύλακες

Μετά από χρόνιες δικαστικές διαμάχες ενάντια στη διαθεσιμότητα, σχολικοί φύλακες μπορούν πλέον να αισιοδοξούν μετά τις δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επαναπρόσληψη των απολυμένων σχολικών φυλάκων και την επιστροφή στην εργασία τους.

Λίγες μέρες πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τονίζουν την ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης του θεσμού του σχολικού φύλακα.

Στον δήμο Ηρακλείου, 13 σχολικοί φύλακες που έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις, παίρνοντας παράταση χρόνου στην εργασία τους μέχρι το 2016 οπότε θα εκδικαστεί η υπόθεση τους στο Εφετείο, εκφράζουν την ικανοποίηση τους καθώς όπως λένε μπαίνει ένα τέλος στην ομηρία τους.

Πριν μπουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, οι σχολικοί φύλακες στο Ηράκλειο ήταν 27 για τη φύλαξη 22 σχολικών συγκροτημάτων σε σύνολο 200.

Στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας, από τους 27 σχολικούς φύλακες, οι 6 μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του δήμου, οι 5 μετακινήθηκαν σε νοσοκομεία ενώ τρεις συνταξιοδοτήθηκαν. Οι 13 εναπομείναντες σχολικοί φύλακες που εργάζονται για τη φύλαξη 12 σχολικών συγκροτημάτων συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ηρακλείου και τους αντιδημάρχους Παιδείας και Προσωπικού.

Όπως αναφέρθηκε, οι εξωσχολικοί αποτελούν το μεγάλο αγκάθι στα σχολεία που δεν φυλάσσονται και στα οποία καταγράφονται ύποπτες κινήσεις.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια