default-image

"Αδιόρθωτοι" οι Τούρκοι στη χρήση φυτοφαρμάκων

Κρήτη
"Αδιόρθωτοι" οι Τούρκοι στη χρήση φυτοφαρμάκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη διάρκεια από 1 έως 31 Ιανουαρίου του 2015, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) έχει κάνει συνολικά 66 κοινοποιήσεις για διάφορα προβληματικά φορτία κατά το ενδοκοινοτικό εμπόριο των φρούτων και των λαχανικών μεταξύ των κρατών μελών-της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις εισαγωγές από τρίτες χώρες.

Η χώρα που τα προϊόντα της έχουν εμφανίσει περισσότερες ειδοποιήσεις είναι η Τουρκία με 18 αναφορές, ακολουθούμενη από την Αίγυπτο με 10 και την Ινδία με 9.

Με τέσσερις αναφέρονται προϊόντα από την Τυνησία, την Κίνα και τη Νιγηρία, με 3 το Βιετνάμ, ενώ με 2 εμφανίζονται η Πολωνία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Κένυα. Με μία εμφανίζονται ο Ισημερινός, η Κορέα, η Ταϊλάνδη, το Ουζμπεκιστάν, η Βραζιλία και η Δανία.

Από την αρχή της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά για ανίχνευση δραστικών ουσιών φυτοπροστατευτικών, πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, στο οποιοδήποτε ελληνικό φρούτο ή λαχανικό, πράγμα που σημαίνει ότι και φέτος η Ελλάδα, αν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, θα καταταγεί μεταξύ των τριών πρώτων χωρών της Ε.Ε. με τα πιο καθαρά οπωροκηπευτικά.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News