Ειδήσεις

Συγκινητική προσφορά αγάπης στην οικογένεια χωρίς ρεύμα

Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη συμπολιτών μας απέναντι σε ανθρώπους που γνωρίζουν το άσχημο πρόσωπο της κρίσης αποδειχτήκαν για μία ακόμη φορά αξίες ικανές να χαρίσουν χαμόγελα και ζεστασιά στο παγωμένο σπίτι της οικογένειας της Νίκης Σαρηγιάννη, που εδώ και τρία χρόνια, ζει χωρίς ρεύμα.

Το θέμα αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες η "ΚΡΗΤΗ TV" με την ανταπόκριση των πολιτών να συγκινεί και με χαρακτηριστική περίπτωση ενός ιδιώτη υδραυλικού που δίχως χρήματα προχώρησε στην τοποθέτηση ηλιόθερμου για παροχή ζεστού νερού στην τετραμελή οικογένεια αλλά και στην εξολοκλήρου εγκατάσταση ειδών υγιεινής σε ένα μπάνιο που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε μπανιέρα, νιπτήρας και πλακάκια παρά μόνο πλαστικές λεκάνες.

 

Δεν πίστευε στα μάτια της η οικογένεια της Νίκης Σαρηγιάννη που επιστρέφοντας το απόγευμα στο σπίτι διαπίστωσε ότι η άθλια εικόνα στο μπάνιο της, δίχως μπανιέρα και νιπτήρα, αλλά με τις πλαστικές λεκάνες να πρωταγωνιστούν είχαν δώσει τη θέση τους σε ένα πλήρως εξοπλισμένο μπάνιο και μάλιστα για πρώτη φορά υπήρχε και ζεστό νερό, καθώς είχε τοποθετηθεί ηλιόθερμο στην ταράτσα του σπιτιού δίνοντας έτσι εν μέρει τέλος στις τριτοκοσμικές εικόνες με τις οποίες είχε έρθει αντιμέτωπη η οικογένεια.

Η προβολή του θέματος από την "ΚΡΗΤΗ TV" για την οικογένεια που τα τελευταία χρόνια ζει σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και με πολλά προβλήματα προκάλεσε την ευαισθητοποίηση απλών πολιτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για βοήθεια και στήριξη. Ανάμεσα τους και ένας ιδιώτης υδραυλικός που δίχως να επιθυμεί τη δημοσιότητα, έδωσε χαρά και ανακούφιση στην οικογένεια προχωρώντας αφιλοκερδώς και ενώ η οικογένεια απουσίαζε από το σπίτι, στην τοποθέτηση ειδών υγιεινής και κυρίως ηλιόθερμου.

Η χαρά των παιδιών που πλέον θα κάνουν μπάνιο σε κανονική μπανιέρα και θα βουρτσίζουν τα δόντια τους σε νιπτήρα είναι απερίγραπτη. Ακόμη μεγαλύτερη όμως είναι του πατέρα και της μητέρας που όλα αυτά τα χρόνια ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά για την επιβίωση κυρίως των δύο ανήλικων παιδιών τους. Πλέον η ζωή τους χαμογέλασε αποδεικνύοντας την ανθρωπιά και την ευαισθησία που διέπει ακόμη και στις μέρες μας, αφανείς ήρωες της ζωής που δεν ξεχνούν ωστόσο συμπολίτες τους που δοκιμάζονται οικονομικά.

Αυτό που επιθυμεί διακαώς η οικογένεια είναι κάτι που για άλλους θεωρείται δεδομένο, η παροχή ρεύματος, θέμα όμως που σκοντάφτει στο γράμμα του νόμου, καθώς το σπίτι είναι αυθαίρετο και για την υπαγωγή στο σχετικό νόμο τακτοποίησης των αυθαιρέτων απαιτούνται πολλά χρήματα, τα οποία η οικογένεια αδυνατεί να συγκεντρώσει, με αποτέλεσμα εδώ και τρία χρόνια να βρίσκεται στο σκοτάδι.

Ήδη ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου και ΔΕΔΔΗΕ, συνεργάζονται για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, με το ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης, ως γνωστόν να έχει δηλώσει ότι αναλαμβάνει εξολοκλήρου το οικονομικό κόστος, προκειμένου η οικογένεια να υπαχτεί στον σχετικό νόμο και να δοθεί έτσι το "πράσινο φως" για την εγκατάσταση ρολογιού που θα δώσει το πολυπόθητο φως στο σπίτι της.

Βάλια Μπούη

Σχόλια