Ειδήσεις

Εγκαίνια για τα 30ό & το 31ο Νηπιαγωγείο στα Χανιά

Τους νέους χώρους του 30ού και 31ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Χανίων στην οδό Γκερόλα, σε ιδιόκτητο κτίριο, που κατασκευάστηκε αποκλειστικά από πόρους της Περιφέρειας, εγκαινίασε σήμερα ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, γονέων και εκπαιδευτικών.

«Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Χανίων εγκαινιάζει σήμερα - σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους νέους χώρους της σχολικής κοινότητας του 30ού και 31ου Νηπιαγωγείου του Δήμου μας, μετά τη μεταστέγασή τους στο κτίριο, της οδού Γκερόλα», δήλωσε κατά την εκδήλωση των εγκαινίων των δύο Νηπιαγωγείων, που στεγάζονται πλέον σε νέους χώρους, ο κ. Βάμβουκας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς, συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας τις ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, καταφέραμε να ανταποκριθούμε τόσο στις ανάγκες των δύο Νηπιαγωγείων όσο και σε ένα χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας», πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι δόθηκε επιτέλους λύση στο ζήτημα της στέγασης των δύο Νηπιαγωγείων.

Ο δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, για τη συνεργασία, ώστε να υπογραφεί η σχετική Προγραμματική Σύμβαση, που επέτρεψε τη μεταστέγαση των Νηπιαγωγείων.

«Η επένδυση στην παιδεία και στη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την παρούσα δημοτική Αρχή, η οποία καταβάλλει ήδη σημαντική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Χανίων.

«Σήμερα είναι διπλή η χαρά μας γιατί ένα κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε αποκλειστικά και μόνο από πόρους της Περιφέρειας Κρήτης, παραδίδεται προς χρήση στους μαθητές των δύο Νηπιαγωγείων αλλά και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών της Περιφέρειας», επισήμανε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος ιδιόκτητος χώρος προέκυψε από τη σωστή και χρηστή διαχείριση των πόρων, που έγινε κατά το προηγούμενο διάστημα.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε ότι πρέπει να γίνεται επένδυση στην εκπαίδευση και να στηρίζονται τα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον της χώρας. Ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους εκπαιδευτικούς για το έργο που προσφέρουν, επισημαίνοντας ότι μόνο με ενότητα και κοινό αγώνα μπορούν να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, τονίζοντας ότι ήταν αναγκαία η μετεγκατάσταση των δύο Νηπιαγωγείων αλλά και των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας σε νέους χώρους.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Ηλίας Ποντικάκης, οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών, Μανώλης Κεμεσίδης, και Παιδείας, Μανώλης Αδοντάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Με την ολοκλήρωση της τελετής πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους χώρους των Νηπιαγωγείων, που βρίσκονται στον ισόγειο όροφο του κτιρίου. Οι χώροι αυτοί είναι οι εξής:

• Δύο αίθουσες

• Πολυδύναμος χώρος

• Κουζίνα

• W.C.

• W.C. ΑμεΑ

• Γραφείο νηπιαγωγών

• Διάδρομος

• Αύλειος χώρος.

Σχόλια