Ειδήσεις

Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος

Έξι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μία προγραμματική σύμβαση συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Καλογερή.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής, που στο εξής θα συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη των Τμημάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, εξέτασαν και γνωμοδότησαν θετικά για:

α) Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Διακρατικού Προγράμματος Ελλάδα-Κύπρος 2014 - 2020, και για τις ΜΠΕ των

α)Μελέτη αναβάθμισης του ΒΟΑΚ στο τμήμα Εσταυρωμένος - Πάνορμος» στην Π.Ε Ρεθύμνου.

β) Τροποποίηση των με αρ πρωτ 2949/20-9-2007 και 6847/12-11-2008 Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και την ενοποίησή τους σε μια απόφαση για το έργο "Δρόμος Γάζι-Κρουσώνας" στην ΠΕ Ηρακλείου.

γ) Μονάδα Διαχείρισης και Κομποστοποίησης Βιοαποβλήτων Ιεράπετρας στη θέση "Πλατιά Όψη" Δήμου Ιεράπετρας Π.Ε. Λασιθίου, από το Δήμο Ιεράπετρας.

δ) Λειτουργία λατομείου σχιστολιθικών πλακών σε ιδιωτική έκταση 18.663, 80 m2 ιδιοκτησίας κ. Μανιά Εμμανουήλ στην περιοχή "Κοντολάκουδα" Δ.Ε. Κουλούκων Δήμου Μυλοποτάμου Π.Ε. Ρεθύμνου.

ε) Τουριστικό συγκρότημα που περιλαμβάνει δυο ξενοδοχειακές μονάδες (CRETA PANORAMA & CRETA MARINE) κατηγορίας 4*, συνολικής δυναμικότητας 1767 κλινών, συνεδριακό κέντρο 300 συνέδρων, τουριστικό λιμένα 45 σκαφών καθώς και τα συνωδά αυτών έργα, στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού περιοχή «Λιανός Κάβος» του Δήμου Μυλοποτάμου, Π.Ε. Ρεθύμνου Περιφέρειας Κρήτης, φερόμενης ιδιοκτησίας "ΜΕΤΑ Α.Ε.".

Η επιτροπή γνωμοδότησε επίσης θετικά για τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ρεθύμνης και των Δήμων Ρεθύμνης, Μυλοποτάμου, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου και Ανωγείων για την εκτέλεση του έργου "Εργασίες συντήρησης οδικού δικτύου και τεχνικών παρεμβάσεων εντός ορίων ΠΕ Ρεθύμνης, μέσω παραχώρησης μηχανημάτων έργων ιδιοκτησίας ΠΕ Ρεθύμνης".

Σχόλια