default-image

Χιλιάδες Κρητικοί έκοψαν το κάπνισμα επιστημονικά!

Κρήτη
Χιλιάδες Κρητικοί έκοψαν το κάπνισμα επιστημονικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία από το Ιατρείο Διακοπής του Καπνίσματος στο ΠΑΓΝΗ. Η υπεύθυνη του Ιατρείου, καθηγήτρια Ιωάννα Μητρούσκα, μέσω της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" έδωσε με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τα θεαματικά αποτελέσματα για τις επιδόσεις του Ιατρείου, που το φέρνουν στις πρώτες θέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Το Ιατρείο του Ηρακλείου, μαζί με δύο στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν τα ιατρεία αναφοράς σε ολόκληρη την Ελλάδα, που άνοιξαν το δρόμο και για μικρότερα ιατρεία σε πολλά ακόμα νοσοκομεία.

Το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του ΠΑΓΝΗ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2001, λειτουργεί 14 συνεχόμενα χρόνια και από αυτό έχουν περάσει πάνω από 10 χιλιάδες καπνιστές. Ετησίως στο Ιατρείο του ΠΑΓΝΗ περνούν 800 με 1.300 άτομα, με την επιτυχία της διακοπής του καπνίσματος να αφορά ένα ποσοστό πάνω από 80%, για όλους εκείνους όμως που είναι συνεπείς στις οδηγίες των ειδικών.

Το 60% των επισκεπτών είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών, ενώ ηλικιακές ομάδες είναι από 18 έως 70 ετών. Σύμφωνα με την κ. Ιωάννα Μητρούσκα, υπεύθυνη του Ιατρείου, η όλη διαδικασία διαρκεί δύο μήνες, ενώ εφόσον περάσει αυτό το χρονικό διάστημα ανά τρίμηνο γίνονται συνεδρίες υπό το φόβο του υποτροπιασμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τα στοιχεία από ολόκληρη την Ελλάδα, την περίοδο της οικονομικής κρίσης η επισκεψιμότητα στα Ιατρεία Διακοπής του Καπνίσματος αυξήθηκε έως και 30%.

Για το επιστημονικό προσωπικό η καθημερινότητα στο Ιατρείο αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα, καθώς η Κρήτη μπορεί να καυχιέται ότι στο συγκεκριμένο χώρο χιλιάδες είναι οι πολίτες που βοηθήθηκαν στο να διακόψουν το κάπνισμα.

Για την κ. Μητρούσκα η όλη προσπάθεια αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα για τον κάθε καπνιστή, που με τη διακοπή του καπνίσματος θωρακίζει τον οργανισμό του από τις τραγικά βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

ΙΑΤΡΕΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

2 ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

1 ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ"

1 ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΑΓΝΗ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΠΑΓΝΗ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ 2001

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 14 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 10.000 ΚΡΗΤΙΚΟΙ

ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΠΟ 800 ΕΩΣ 1.300 ΑΤΟΜΑ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80% ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΙΑΤΡΕΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

ΑΥΞΗΘΗΚΕ 30% Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΠΑΓΝΗ

60% ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 50 ΕΤΩΝ

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ ΚΑΙ 70

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 2,5 ΜΗΝΕΣ 1 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΘΕ 3/ΜΗΝΟ ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΥ

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_qdofykpx/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News