Ειδήσεις

Περιοδειών συνέχεια για τον Κ. Δαμαβολίτη

Το Χουδέτσι και το Θραψανό επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης, από όπου εισέπραξε, όπως ο ίδιος αναφέρει, την έντονη δυσφορία του κόσμου για το υφιστάμενο πολιτικο-οικονομικό καθεστώς της χώρας.

«Ανεξάρτητα με το ποιος θα βρίσκεται στο τιμόνι της διακυβέρνησης, η επόμενη ημέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τα συντρίμμια της κακοδιαχείρισης του παρελθόντος είναι δύσκολο να περισυλλεχθούν, ενώ οι πιέσεις από το εξωτερικό θα επιμείνουν», δήλωσε ο κ. Δαμαβολίτης. Στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι «όχι μόνο η ευθύνη των πολιτικών - οι οποίοι καλούνται να διαπραγματευτούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης - είναι τεράστια, αλλά και αυτή των πολιτών, αφού με την ψήφο τους θα επιλέξουν τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό».

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κλήθηκε να τοποθετηθεί για τα κόκκινα δάνεια και για θέματα ανεργίας και φορολογίας και να παρουσιάσει τις θέσεις του κινήματος, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν, όπως είπε, αναπροσαρμογή δόσης σύμφωνα με τη φοροδοτική ικανότητα κάθε δανειολήπτη και χαμηλό φορολογικό σύστημα, με 10ετή τουλάχιστον συνταγματική ισχύ, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες με τη σειρά τους θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι «φορολογία, ανεργία και επένδυση είναι αλληλένδετες έννοιες», σχολίασε ο κ. Δαμαβολίτης και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική στον επενδυτικό τομέα, όταν στις γειτονικές χώρες η φορολογική κλίμακα κυμαίνεται μεταξύ 8 και 10%».

Το απόγευμα της Παρασκευής το πρόγραμμα του Κώστα Δαμαβολίτη περιλαμβάνει επισκέψεις σε Ρογδιά, Σάρχο και Κρουσώνα, ενώ το Σάββατο 17 Ιανουαρίου θα μεταβεί σε Στόλους, Λούρες, Πύργο, Χάρακα και Τεφέλι.

Σχόλια