Ειδήσεις

Αναβλήθηκε η δίκη των 74 αγροτών για την "παρακώλυση συγκοινωνιών"

Αναβλήθηκε για τις 11 Μαϊου η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, των 74 από τους 86 αγρότες που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή για "παρακώλυση συγκοινωνιών"

Η αναβολή της δίκης ήταν επιβεβλημένη διότι υπήρξε κώλυμα του συνηγόρου υπεράσπισης πέντε εκ των κατηγορουμένων, που δεν μπορούσε να παραστεί.

Οι αγρότες είχαν αθωωθεί στο σύνολο τους (92 κατηγορούμενοι) για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αλλά είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα οι 86 εξ αυτών (έξι αθωώθηκαν) για "παρακώλυση συγκοινωνιών", απόφαση που είχε ξεσηκώσει σημαντικές αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης.

Μάλιστα λίγο πριν την έκδοση της απόφασης, στη δίκη που έγινε το Νοέμβρη του 2013, μια μεγάλη ομάδα αγροτών εισέβαλε στο χώρο των Δικαστηρίων, σπάζοντας την κεντρική πόρτα από τη λεωφόρο Δικαιοσύνης ζητώντας να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι. Στην προσπάθεια των αγροτών να μπουν στο χώρο, τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, κυρίως από σπασμένα τζάμια .

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί μαζική αγροτικό συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή, καθώς οι αγρότες κατέφθασαν από κάθε γωνιά του νησιού, για να ζητήσουν την αθώωση των 92 συναδέλφων τους που δικάζονταν ουσιαστικά για τη συμμετοχή τους στις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2009.

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια