default-image

Παρίσι: Νεκροί οι τρεις τρομοκράτες και τέσσερις όμηροι

Κόσμος
Παρίσι: Νεκροί οι τρεις τρομοκράτες και τέσσερις όμηροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ταυτόχρονες εφόδους της αστυνομίας στα δύο προάστια του Παρισιού και το θάνατο των τριών τρομοκρατών αλλά και τεσσάρων ομήρων στο παντοπωλείο, έληξαν το απόγευμα της Παρασκευής οι δύο υποθέσεις ομηρείας, που σχετίζονταν με τη δολοφονική επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo, η οποία σημειώθηκε την Τετάρτη.

Οι δύο αδελφοί Κουασί, δράστες της δολοφονικής επίθεσης στο περιοδικό, σκοτώθηκαν κατά την έφοδο της αστυνομίας στο τυπογραφείο, στην κωμόπολη Νταμαρτέν αν Γκελ, βορειοανατολικά του Παρισιού, όπου βρίσκονταν«ταμπουρωμένοι» από το μεσημέρι, μαζί με έναν όμηρο, η τύχη του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Εκεί είχαν καταφύγει οι αδελφοί Κουασί, το μεσημέρι, έπειτα από ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης του οχήματος στο οποίο επέβαιναν.

Οι δύο τρομοκράτες, δράστες της πολύνεκρης δολοφονικής επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo, είχαν επικοινωνήσει νωρίτερα τηλεφωνικά με την αστυνομία λέγοντας ότι «θέλουμε να πεθάνουμε σαν μάρτυρες».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι προτεραιότητα των γαλλικών αρχών είναι «να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις» και όχι να γίνει έφοδος στο κτίριο, όπου βρίσκονται «ταμπουρωμένοι» οι δράστες. «Αυτό μπορεί να πάρει ώρες ίσως και μέρες», δήλωσε ο Πιέρ-Ανρί Μπραντέ, σύμφωνα με το Reuters.

Εληξε η ομηρεία και στο εβραϊκό παντοπωλείο

Παράλληλα, εκρήξεις ακούστηκαν στο εβραϊκό παντοπωλείο σε ανατολικό προάστιο του Παρισιού, το Πορτ ντε Βενσέν, όπου ένας ένοπλος, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, κρατούσε από το απόγευμα πέντε ομήρους. Επειτα από έφοδο της αστυνομίας, τέσσερις από τους ομήρους έχασαν τη ζωή τους ενώ οι όμηροι απελευθερώθηκαν.

Σύμφωνα με τη Le Monde, κατά την έφοδο σκοτώθηκε ο δράστης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κουλιμπαλί συνδέεται με έναν από τους δράστες της επίθεσης την Τετάρτη στο Charlie Hebdo και είναι αυτός που σκότωσε μία αστυνομικό την Πέμπτη στο Μονρούζ, προάστιο του Παρισιού.

Σύμφωνα με tanea.gr, η αστυνομία μάλιστα έκανε έκκληση να προσέλθουν να καταθέσουν οι τυχόν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας της αστυνομικού δίνοντας στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες ενός άνδρα και μιας γυναίκας οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Τα πρόσωπα αυτά, «που ενδέχεται να είναι οπλισμένα και επικίνδυνα», όπως ανέφερε η ανακοίνωση είναι ο Αμεντί Κουλιμπαλί, 32 ετών, και η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, 26 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News