default-image

Ζητούν δύο νέους για εκπαιδευτικό ταξίδι στην Πολωνία

Κρήτη
Ζητούν δύο νέους για εκπαιδευτικό ταξίδι στην Πολωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νέους για να συμμετάσχουν σε ένα οκταήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Πολωνία αναζητεί στο Ηράκλειο η Ομάδα Νέων Ηρακλείου Be pART και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ενημέρωσης για όσους ασχολούνται με τις ομάδες Νέων.

Σχετική είναι η παρακάτω ανακοίνωση της ομάδας:

«Ζητάμε 2 νέους (20 έως 35 ετών) να ταξιδέψουν μαζί μας από 7 έως 15 Φεβρουαρίου 2015 στην περιοχή Zakopane της Πολωνίας για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο "Manage it Right". Διαμονή και διατροφή πλήρως καλυμμένα αλλά και τα ταξιδιωτικά εισιτήρια έως 275 ευρώ!

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερώσει όσους ασχολούνται με ομάδες νέων για το πώς μπορούν να αναπτύξουν διαφορετικών ειδών πρωτοβουλίες σχετιζόμενες κάθε φορά με τον τομέα που βρίσκονται. Θα ενημερωθούν για τους σωστούς τρόπους προγραμματισμού ενός νέου Project, οικονομικά θέματα σχετικά με αυτό αλλά και τρόπους διαχείρισης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων τους. Μέσα από τη νέα τους αυτή εμπειρία θα τους δοθεί το κίνητρο να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες στην τοπική κοινωνία και να παίξουν σημαντικό ρόλο παρακίνησης και άλλων νέων.

Από την έντονη Διαπολιτισμικότητα και τον κοινό διάλογο που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στους συμμετέχοντες (Ελλάδα, Πολωνία, Εσθονία, Ρωμανία, Κροατία, Τουρκία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ιταλία) θα βοηθηθούν και θα αναπτυχθούν καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους κατ' επέκταση και των λαών τους, καθώς επίσης η συνεργασία θα λειτουργήσει θετικά στο να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες, να σπάσουν πιθανά στερεότυπα και να δημιουργήσει επιθυμητά κοινωνικά αποτελέσματα!

Θα μοιραστείτε βιώματα με άλλους νέους και θα γευτείτε παραδοσιακά φαγητά των χωρών. Μέσα από τις συζητήσεις και τις δραστηριότητες θα καταλάβετε και το πόσο κοινά είναι τα προβλήματα που μας περιτριγυρίζουν, θα κάνετε νέες φιλίες, θα αναζητήσετε νέες λύσεις και θα έχετε τη δυνατότητα να περάσετε ξέγνοιαστα μια βδομάδα σε μια άλλη χώρα μακριά από την καθημερινότητα της ζωής σας, μαθαίνοντας παράλληλα για το ERASMUS+ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. Και όλα αυτά μαζί με άλλους 20 συμμετέχοντες με κοινή γλώσσα την Αγγλική (ένα μέτριο επίπεδο είναι αρκετό).

Υπάρχει κόστος συμμετοχής 10 ευρώ που χρησιμοποιείται για λειτουργικά έξοδα της ομάδος.

Εάν ενδιαφέρεσαι να συμμετέχεις και ξέρεις ότι τις συγκεκριμένες ημερομηνίες είσαι διαθέσιμος/η, τότε στείλε μας μέχρι την Κυριακή 11 Ιανουαρίου e-mail στο [email protected], αναγράφοντας:

Τον τίτλο του προγράμματος. Ονοματεπώνυμο, Ηλικία, Πόλη διαμονής, Τηλέφωνο καθώς και μια απάντηση στις παρακάτω 4 ερωτήσεις (παρακαλούμε όχι μονολεκτικά)...

1) Έχεις ξανασυμμετάσχει σε παρόμοιο πρόγραμμα στο εξωτερικό (πότε, πού, θέμα);

2) Ποια η σχέση σου με τον εθελοντισμό ή με θέματα ενεργού πολίτη (ποιές οι ασχολίες σου ή ενδιαφέροντα);

3) Ποια η σχέση σου με το θέμα του προγράμματος και γιατί θα ήθελες να συμμετάσχεις;

4) Πώς θα μπορούσες να βοηθήσεις (εάν έχεις τη δυνατότητα) στις δραστηριότητες της ομάδος μας σε τοπικό ή και διεθνές επίπεδο;

Δεν πρόκειται για εκδρομή ή διακοπές. Τα άτομα που θα επιλεχθούν να πάνε θα περάσουν από προετοιμασία σε συνεργασία με μας και εφόσον επιστρέψουν θα χρειαστεί να ασχοληθούν μες στην ομάδα μας για να δούμε και πρακτικά τα αποτελέσματα του προγράμματος και να βελτιώνουμε κάθε φορά ένα κομμάτι μέσα μας, μέσα στην κοινωνία που ζούμε, αλλά ακόμα και να μπορέσουμε μαζί να οργανώσουμε παρόμοιες δράσεις στις τοπικές μας κοινωνίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News