default-image

Δωρεά υγειονομικού υλικού από ΙΟCC-ΑΧΕΠΑ στην 7η ΥΠΕ

Κρήτη
Δωρεά υγειονομικού υλικού από ΙΟCC-ΑΧΕΠΑ στην 7η ΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποδέκτης μιας ακόμα σημαντικής κοινωνικής προσφοράς πολιτών γίνεται η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Πρόκειται για τη δωρεά του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities - IOCC και της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης της Αμερικής ΑΧΕΠΑ μεγάλης ποσότητας υγειονομικού αναλώσιμου υλικού, που απεστάλη στην Ελλάδα με κοντέινερ 40 ποδών και το οποίο έχει ήδη φτάσει στο λιμάνι των Χανίων.

Η φορτοεκφόρτωση του περιεχομένου της δωρεάς και η αρχική παραλαβή θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στο Γ.Ν. Χανίων από το διοικητή και τον υποδιοικητή του νοσοκομείου, εκ μέρους της Διοίκησης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία της εκπροσώπου στην Ελλάδα του ΙΟCC κ. Δέσποινας Κατσιβελάκη.

Η δωρεά, συνολικής εκτιμώμενης αξίας περί των 827.000 δολαρίων, θα φιλοξενηθεί προσωρινά έως τη διανομή, αμέσως μετά το νέο έτος, στις εγκαταστάσεις του Γ.Ν. Χανίων.

Το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, εργαλεία και εξοπλισμός, προορίζεται για όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης και αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στη διαρκώς αυξανόμενη κάλυψη αναγκών στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Για τη διανομή των υλικών ανά είδος και κατηγορία θα οριστεί ειδική επιτροπή των μονάδων υγείας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Πρόκειται για το τρίτο κοντέινερ με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που φτάνει στο νησί μας και παραλαμβάνεται από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τον IOCC.

Αντ. Γρηγοράκης: «Να 'ναι πάντα καλά οι Έλληνες της διασποράς»

Ο διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης για την ευγενική αυτή δωρεά δήλωσε τα ακόλουθα: «Πολλές φορές τα λόγια των ευχαριστιών είναι μικρά για να περιγράψουν το μέγεθος της αξίας κάποιων πράξεων.

Να 'ναι πάντα καλά όλοι εκείνοι οι Έλληνες της διασποράς, όπως οι ΑΧΕΠΑ που συνέβαλαν σε αυτήν τη δωρεά, προσφέροντας, καθένας χωριστά με τον οβολό και τη σκέψη του, ελπίδα, αγάπη κι αισιοδοξία, γεφυρώνοντας χιλιόμετρα γης κι αέρα ανάμεσά μας.

Πρόκειται για μια πράξη αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπίας. Σε αυτό το πλαίσιο η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης θα κάνει ό, τι είναι δυνατό για να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, προς όφελος των ασθενών όλης της Κρήτης, τιμώντας την προσφορά των Κρητών, των Ελλήνων, των Ορθοδόξων της Διασποράς».

«Παρούσα η ελληνική ομογένεια»

«Η ελληνική ομογένεια της Αμερικής είναι για άλλη μια φορά παρούσα συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Πλήθος μεγάλων προγραμμάτων βοηθείας σε τρόφιμα, θέρμανση και ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας χρηματοδοτούνται τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τον IOCC στην Αθήνα και σ' όλη την Ελλάδα. Μέρος της βοήθειας αυτής αποτελεί το σημερινό κοντέινερ το οποίο είναι το 15ο που έρχεται στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ήδη ετοιμάζεται το 16ο το οποίο θα παραδοθεί σε λίγους μήνες σε άλλη, ακριτική αυτή τη φορά, περιοχή της Ελλάδας», δήλωσε η κυρία Κατσιβελάκη.

«Το υγειονομικό υλικό που παραδίδεται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων θα καλύψει ανάγκες του νοσοκομείου, αλλά και όλων των υπολοίπων δομών της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Η Ελληνική Περιφέρεια της μεγαλύτερης και παλαιότερης ομογενειακής οργάνωσης, της ΑΗΕΡΑ, με τα 31 τμήματα που διαθέτει στην Ελλάδα, φροντίζει να είναι πάντοτε παρούσα τόσο σε θέματα φιλανθρωπίας, όσο και στη προώθηση των ελληνικών συμφερόντων, της παιδείας και του Ελληνισμού σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο κυβερνήτης της Ελληνικής Περιφέρειας της ΑΗΕΡΑ κ. Γιώργος Πλοκαμάκης.

«Το Τμήμα Χανίων είναι από τα παλαιότερα της Ελληνικής Περιφέρειας με πάνω από 10 χρόνια παρουσία στη πόλη μας, με φιλανθρωπική, κοινωνική, εκπαιδευτική δράση. Το κοντέινερ που ήρθε στα Χανιά αποτελεί τη μεγαλύτερη μαζική νοσηλευτική βοήθεια που έφτασε ποτέ στο νομό μας. Η προσπάθεια της ΑΗΕΡΑ και του Τμήματος Χανίων είναι συνεχής. Ήδη ετοιμάζουμε και άλλες δράσεις για να βοηθήσουμε τη περιοχή μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Χανίων της ΑΗΕΡΑ δρ Γιώργος Ατσαλάκης, καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News