Ειδήσεις

Ανοιξιάτικα... Χριστούγεννα

«Σύμμαχος» για όσους Κρητικούς θέλουν να εξορμήσουν προς τα χωριά τους ή κάποιον άλλο προορισμό, εντός αλλά και εκτός Κρήτης, αλλά συνάμα «εχθρός» για τους πιο ρομαντικούς, που ονειρεύονταν «λευκά» Χριστούγεννα, θα σταθεί ο καιρός τις ημέρες αυτές των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, από σήμερα μέχρι και το Σάββατο το καιρικό σκηνικό στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη χώρα θα είναι... ανοιξιάτικο!

Τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού και στους 4 νομούς του νησιού θα είναι οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τη μέγιστη τιμή τις μεσημεριανές ώρες να κυμαίνεται σταθερά στους 17-18 βαθμούς Κελσίου. Και παράλληλα τα λίγα μποφόρ. Ένα καιρικό σκηνικό που μαζί με τη σχετική ηλιοφάνεια που θα επικρατεί ευνοεί κάθε είδους, μικρή ή μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια, απόδραση για τις γιορτινές αυτές μέρες.

Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, προβλέπεται ιδανικός ο καιρός σε όλη την Κρήτη, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν στους 18 βαθμούς Κελσίου και ηλιοφάνεια.

Αύριο, ανήμερα των Χριστουγέννων, δε θα υπάρξει σημαντική διαφοροποίηση. Πλην μονάχα της πόλης του Ηρακλείου, όπου κάποιες στιγμές θα υπάρξει έντονη συννεφιά και ενδέχεται να πέσουν και λίγες σταγόνες βροχής γύρω στις 9 με 10 η ώρα το βράδυ.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι επίσης σύμμαχος για όλους τους Κρητικούς, αφού προβλέπονται επίσης υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια σε γενικές γραμμές.

Βροχές το Σάββατο

Αλλαγή σκηνικού θα έχουμε από το απόγευμα του Σαββάτου. Όταν και αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου, πολύ πιο έντονη συννεφιά αλλά και τοπικές βροχοπτώσεις.

Οι βροχές θα ενταθούν τις βράδυνες ώρες του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή εκτιμάται ότι θα υπάρξει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να πέφτει κάτω από τους 13 βαθμούς ως προς τη μέγιστη τιμή του κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Σημειώνεται, τέλος, ότι καλός καιρός, με υψηλές θερμοκρασίες, ηλιοφάνεια και ήρεμες θάλασσες, αναμένεται τις μέρες των Χριστουγέννων στο σύνολο της επικράτειας της χώρας.

Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια