Ειδήσεις

"Έκρηξη" Χρ. Αηδόνη στη Βουλή εναντίον Βουδούρη-Παραστατίδη

Βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης, εναντίον των Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη, που είχαν θεωρήσει, σύμφωνα με δήλωσή τους, δεδομένη την επιχείρηση εξαγοράς ψήφων για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκ μέρους της κυβέρνησης. Ο κ. Αηδόνης χρησιμοποίησε τους χαρακτηρισμούς «σκουλήκια» και «τυφλοπόντικες» από το βήμα της Βουλής για τους δύο βουλευτές δηλώνοντας στην ομιλία του πως νιώθει οργή για τους «λασπολόγους» κ.κ. Βουδούρη και Παραστατίδη, τους οποίους δε θεωρεί πλέον συναδέλφους.

Ο ίδιος, ωστόσο, καταφέρθηκε εμμέσως και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας πως «εκείνοι που συνέβαλαν στη μεταμόρφωση του πολιτικού πεδίου σε βούρκο, εκείνοι θα κληθούν και να ζήσουν μέσα σε αυτόν», επισημαίνοντας πως «με την επιχειρηματολογία των αργυρώνητων, των κουμπαράδων και των αποστατών διαμόρφωσαν το πολιτικό σκηνικό. Εύχομαι η άθλια κωμωδία να μην εξελιχθεί στη μεγαλύτερη τραγωδία για τη χώρα».

Στο επιχείρημα που είχε αναφέρει ο Αλέξης Τσίπας, στην πρόσφατη ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, πως είναι αντιφατικό να μην ψηφίζεις τον προϋπολογισμό και να ψηφίζεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Αηδόνης απάντησε πως, «αν είμαι εγώ αντιφατικός, είναι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία».

Σημειώνεται πως ο ανεξάρτητος βουλευτής ήταν μεταξύ όσων είχαν υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, παρότι είχε καταψηφίσει πριν από λίγες εβδομάδες τον προϋπολογισμό.

«Από τις αρχές Οκτωβρίου, πριν ξεκινήσει η προεδρολογία, τόνισα πως η χώρα δε θέλει εκλογές και πως δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου», είπε στη Βουλή. «Τόνισα», συνέχισε, «πως δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία της συνταγματικής αναθεώρησης. Στάθηκα αντίθετος σε κυβερνητικές πολιτικές που βάθυναν την ύφεση και καταψήφισα τον προϋπολογισμό. Ξέχασα όμως πως αυτές μου οι απόψεις έπρεπε να τύχουν της έγκρισης των ιεροεξεταστών. Η αθλιότητα θα τους ακολουθεί πάντα. Δεν τόλμησα να ζητήσω νέο διαβατήριο και να περάσω απ' την κολυμβήθρα του Σιλωάμ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αηδόνης.

Τέλος, ο βουλευτής είπε πως η χώρα χρειάζεται «αρραγές εσωτερικό μέτωπο, συναίνεση και συνεννόηση» και πως «δεν μπορεί να χαθεί πολύτιμος χρόνος, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» και κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μόνος του.

«Να προσέξουν, να μην κυκλοφορούν» οι Βουδούρης-Παραστατίδης

«Δεν πιστεύω στη δημαγωγία και το λαϊκισμό που συνεχίζουν να είναι κυρίαρχες στην πολιτική και συνθλίβουν τα πάντα. Δε με ενδιαφέρουν τα πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης κανενός», κατέληξε ο κ. Αηδόνης, εμφανώς φορτισμένος. Κατερχόμενος δε από το βήμα, προειδοποίησε εκτός μικροφώνου: «Να προσέξουν αυτές τις μέρες. Να μην κυκλοφορούν γιατί είμαι από πολύ καλό χωριό...».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας αργότερα στον κ. Αηδόνη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς επισήμανε πως «είναι άλλο πράγμα η συναισθηματική φόρτιση και άλλο πράγμα το τι γίνεται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το πώς ο κάθε συνάδελφος αντιλαμβάνεται την έξοδο απ' την κρίση».

Για το ΣΥΡΙΖΑ «το ερώτημα είναι συναίνεση σε τι και με ποιον. Δε θα γίνουμε το άλλοθι για μια παραπαίουσα κυβέρνηση, προκειμένου να φέρει στον ελληνικό λαό ένα ακόμα μνημόνιο», παρατήρησε ο κ. Τσουκαλάς.

Σχόλια