default-image

Απίστευτο: Το αμπέλι του… έγινε λιόφυτο!

Απίστευτο: Το αμπέλι του… έγινε λιόφυτο!

Του εξαφάνισαν το αμπέλι, τον είπαν και αγράμματο... Πυρ και μανία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου είναι ο ηλικιωμένος αγρότης Αντώνης Μπενέτος, που προσπαθούν να τον πείσουν ότι το αμπέλι που δήλωσε διεκδικώντας αποζημίωση για τον περονόσπορο του 2011 υπάρχει μεν στους αεροφωτοχάρτες, τη δήλωση αμπελοκαλλιέργειας και την εκτίμηση ζημιάς του ΕΛΓΑ, αλλά «στην πραγματικότητα δεν είναι αμπέλι. Είναι λιόφυτο»!

Το τραγελαφικό γεγονός έχει εξοργίσει τον κ. Μπενέτο από τον Άγιο Θωμά, που τώρα στα γεράματα βρίσκεται αντιμέτωπος όχι απλά με τη γραφειοκρατία, αλλά ολότελα με έναν απίστευτο παραλογισμό. Κι αυτό διότι ο ίδιος έχει στα χέρια του τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη του αμπελιού, αλλά, όπως λέει, μία υπάλληλος της ΕΑΣΗ και οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ του λένε προφορικά «ξέχνα το. Αμπέλι δεν υπάρχει. Και το χάρτη, που είναι παλιός, να τον πετάξεις. Δεν ισχύει»...

Αλλά ακόμα και στη δήλωση αμπελοκαλλιέργειας που διαθέτει είναι καταγεγραμμένο το αμπελοτεμάχιο τεσσάρων στρεμμάτων στη θέση "Βουλίσματα" της Αυγενικής, όπου αναγράφεται μάλιστα η ημερομηνία 12-09-14.

«Υπάρχουν 900 μέτρα με ελιές γύρω από το αμπέλι. Αλλά αυτοί λένε πως βλέπουν στα συστήματά τους μόνο τις ελιές. Μα είναι δυνατόν; Και όταν πήγα στην Ένωση να διαμαρτυρηθώ, βγήκα εκτός εαυτού και τους αποκάλεσα αγράμματους. Και τότε μία υπάλληλος μου είπε "εσύ είσαι ο αγράμματος". Εγώ παραδέχομαι ότι είμαι αγράμματος γιατί μάθαινα τα γράμματα στην κατοχή», λέει στην εφημερίδα μας με παράπονο ο ηλικιωμένος αγρότης, ο οποίος δε ζητάει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να του βάλουν στο αμπέλι τη ζημιά που είχε υποστεί από τον περονόσπορο του 2011.

Στο μεταξύ, βέβαια, είναι γνωστό και αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι τέτοια λάθη με αμπελοτεμάχια, ελαιοτεμάχια και άλλα περιουσιακά στοιχεία, να... "εξαφανίζονται" από το ΟΣΔΕ ως διά μαγείας, έχουν κατ' επανάληψη σημειωθεί. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ φέρει την κύρια, αν όχι την αποκλειστική ευθύνη, και για το λόγο αυτό, άλλωστε, είχαμε και στις πρώτες πληρωμές των επιδοτήσεων τις γνωστές περικοπές. Μάλιστα, εξαιτίας αυτών των συνεχών λαθών, έχουν εκφραστεί τελευταία και απόψεις περί της ανάγκης πλέον να καταργηθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς πλέον τη δουλειά του την κάνουν οι κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News