Ειδήσεις

Ο Όμιλος "Αετογιάννης" στις εκδηλώσεις στην πλ. Ελευθερίας

Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού "Αετογιάννης" (www.Aetogiannis.gr) είναι προσκεκλημένος για άλλη μια φορά από το Δήμο Ηρακλείου να παρουσιάσει, αφιλοκερδώς όπως πάντα,  την παράδοση της Κρήτης στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου παραδοσιακού καραβιού στην πλατεία Ελευθερίας.

Η εκδήλωση ξεκινά την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, στις 6:30 μ.μ. και ολοκληρώνεται γύρω στις 11 μ.μ., ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Ομίλου περιλαμβάνει:  

* 6:30 - 8:00 μ.μ.: Παραδοσιακή μουσική από τα παιδιά-εφήβους μουσικούς Μανώλη Πετράκη, Χάρη Καστελλάκη, Γιώργο Φαρσαράκη και Γιώργο Μπαλτζάκη. Συμμετέχουν χορευτικές ομάδες παιδιών & εφήβων του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού "Αετογιάννης".

* 8:45 - 11:00 μ.μ.: Ομάδα Ενηλίκων του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού "Αετογιάννης" παρουσιάζει τραγούδια, χορούς, κάλαντα & δρώμενα των παραδοσιακών Χριστουγέννων της παλιάς Κρήτης. Συνοδεύει το συγκρότημα "Μουσικοί Χρονοναύτες" (Γιώργος Ρασούλης, Αντώνης Αντωνιάδης, Δημήτρης Μανουσάκης, Μύρων Χαιρέτης).

Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του "Χωριού του Αϊ Βασίλη" στην πλ. Ελευθερίας ο Όμιλος "Αετογιάννης" διοργανώνει εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού, ανοικτά μαθήματα Χορού, Ομάδες Χορογυμναστικής και πολλά άλλα δρώμενα με θέμα "Παίζουμε και χορεύουμε για τα Χριστούγεννα".

Για τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα του Ομίλου στην πλ. Ελευθερίας περιλαμβάνει:

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

6-8 μ.μ.: Θεατρικό Παιχνίδι ("Μια μαντινάδα για τον Αϊ Βασίλη")

8-9 μ.μ.: Χορογυμναστική - ZUMBA

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

5-7 μ.μ.: Θεατρικό Παιχνίδι ("Ξεροτήγανα & Κρητικές Λιχουδιές για τον Αϊ Βασίλη")

7-8 μ.μ.: Κρητικοί & Λαϊκοί Παραδοσιακοί Χοροί

8-9 μ.μ.: Χορογυμναστική - ZUMBA

9-10 μ.μ.: Κρητικοί & Λαϊκοί Παραδοσιακοί Χοροί

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

5-7 μ.μ.: Θεατρικό Παιχνίδι ("Κρητικά Παιχνίδια με τον Αϊ Βασίλη")

7-8 μ.μ.: Κρητικοί & Λαϊκοί Παραδοσιακοί Χοροί

8-9 μ.μ.: Χορογυμναστική - ZUMBA

9-10 μ.μ.: Κρητικοί & Λαϊκοί Παραδοσιακοί Χοροί

Όπως ενημερώνει ο Όμιλος, για το διάστημα από 22 Δεκεμβρίου 2014 έως 10 Ιανουαρίου 2015 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση αναφορικά με τις δραστηριότητές του που θα πραγματοποιηθούν στο "Χωριό του Αϊ Βασίλη".

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές προς όλους και με ελεύθερη είσοδο.

Συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων κ.λπ. για συσσίτια και Κοινωνικά Παντοπωλεία

Οι εκδηλώσεις γίνονται με επιπλέον σκοπό να συγκεντρωθούν ρούχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα (ακόμα κι από το σπίτι), σχολικά είδη και  παιχνίδια (ακόμη και μεταχειρισμένα) και είδη πρώτης ανάγκης (σαπούνια, χαρτικά, καθαριστικά κ.λπ.) τα οποία θα δοθούν στη Διακονία της Αρχιεπισκοπής και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων & Περιφέρειας.

Εθελοντές του Ομίλου τα συγκεντρώνουν στο Στέκι του Ομίλου στην πλ. Ελευθερίας και τα παραδίδουν, την επόμενη μέρα, στο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο, στα Συσσίτια και στις άλλες δομές (Περιφέρειας - Δήμου - Εκκλησίας) για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη!

Όπως αναφέρεται από τον Όμιλο "Αετογιάννης", η επιλογή των κοινωνικών φορέων που ενισχύει ο Όμιλος προέκυψε μετά από κοπιαστική έρευνα και βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων όπως η παρουσία κοινωνικών λειτουργών αλλά και η αξιοπιστία διανομής, ώστε να είναι όλοι σίγουροι ότι η βοήθεια που θα παρασχεθεί θα καταλήξει σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα γίνεται ενημέρωση για τον "Ξενώνα Αγάπης" του Ομίλου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, του οποίου οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σχόλια