Ειδήσεις

Η ΕΛ.ΑΣ. πάνοπλη στους δρόμους ενόψει εορταστικής περιόδου

H ΕΛ.ΑΣ. βάζει μπροστά από σήμερα το "εορταστικό" πρόγραμμά της, κάτι που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί σε ολόκληρη την Κρήτη μπαίνουν σε αυξημένη ετοιμότητα για όλη την περίοδο των εορτών.

Όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί έχουν εντατικοποιήσει τις δράσεις τους, που περιλαμβάνουν φυσικά και αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας, προκειμένου να προληφθούν τυχόν τροχαία στους δρόμους της Κρήτης.

Το σύνολο επίσης των διαθέσιμων δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. από όλες τις υπηρεσίες "πρώτης γραμμής" περιπολεί σε οικονομικούς στόχους, οι οποίοι θεωρούνται πιθανό να αποτελέσουν αντικείμενο προσοχής των επιτήδειων που θέλουν να κάνουν και αυτοί... γιορτές σε βάρος των υπολοίπων!

Εντατικές είναι και οι πεζές περιπολίες αστυνομικών στο κέντρο του Ηρακλείου, που προσπαθούν να πετύχουν την πρόληψη ή την καταστολή της εγκληματικότητας, κυρίως κλοπών και ληστειών, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίες κατά παράδοση τις ημέρες των εορτών "εκτοξεύονται".

Καθώς αυτές τις ημέρες δίνονται και τα δώρα των Χριστουγέννων και ο κόσμος κυκλοφορεί με κάποια χρήματα στις τσέπες του, οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα έχουν ισχυρή παρουσία σε κέντρα ενδιαφέροντος, δηλαδή σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες, μεγάλες αλυσίδες super market και καταστημάτων και γενικότερα στην αγορά, όπου δηλαδή υπάρχουν πολλά "υποψήφια θύματα" των επιτήδειων και κίνηση και όπου καταγράφονται συνήθως πολλές περιπτώσεις κλοπών ή και ληστειών.

Εκτός από τις πεζές περιπολίες, ένστολων αλλά και αστυνομικών με πολιτικά, οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. θα κυκλοφορούν στους δρόμους με οχήματα τόσο περιπολικά με τα διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ. όσο και με "πολιτικά" οχήματα δίχως διακριτικά, ώστε να καλύπτεται κάθε πιθανή περίπτωση.

Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή του κοινού, προκειμένου όλοι να είναι λίγο περισσότεροι "υποψιασμένοι" τις ημέρες αυτές, καθώς αυξάνονται κατακόρυφα και οι απάτες σε βάρος πολιτών και φιλανθρωπικών συλλόγων.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός που ξεκίνησε ήδη από προχθές, ενόψει και της εφαρμογής του εορταστικού ωραρίου, θα καλύψει ολόκληρη την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων.

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια