Ειδήσεις

Μαριάς σε Γιούνκερ: "Θα πιείτε το πικρό ποτήρι στις εκλογές"

Και νέα επίθεση στον Γιούνκερ έκανε την Τρίτη 16/12/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", ευρωβουλευτής καθηγητής Νότης Μαριάς.

Μιλώντας παρουσία του ίδιου του Γιούνκερ, ο Νότης Μαριάς με ιδιαίτερα ειρωνικό και καυστικό τρόπο του είπε: «Κύριε Γιούνκερ, εκπλήσσομαι που σας βλέπω εδώ. Νόμιζα ότι είχατε πάει στην Αθήνα για να στηρίξετε επιτόπου τους μνημονιακούς πολιτικούς σας φίλους μια και ο Μοσκοβισί, που στείλατε στην Ελλάδα, τα έχει κάνει θάλασσα».

Και ο κ. Μαριάς συνέχισε: «Κύριε Γιούνκερ με τις πρόσφατες δηλώσεις σας εκφράσατε πολιτική προτίμηση σε συγκεκριμένους γνώριμους σε σας, όπως είπατε, πολιτικούς ενόψει των επικειμένων γενικών εκλογών στην Ελλάδα.

Ποιος νομίζετε ότι είστε, κύριε Γιούνκερ; Ο νέος ανθύπατος των Αθηνών;

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να παρεμβαίνετε ωμά στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας;

Τελικά είστε πρόεδρος της Επιτροπής ή εκπρόσωπος της τρόικας και των δανειστών;».

Και ο κ. Μαριάς κατέληξε: «Συμμαζευτείτε λοιπόν, κύριε Γιούνκερ. Τηρήστε την πολιτική ουδετερότητα που σας επιβάλει η Συνθήκη.

Πάρτε το απόφαση, κύριε Γιούνκερ, θα το πιείτε το πικρό ποτήριο και εσείς και οι μνημονιακοί πολιτικοί σας φίλοι στην Ελλάδα γιατί ο ελληνικός λαός στις προσεχείς γενικές εκλογές θα σας στείλει το μήνυμα».

Σχόλια