Ειδήσεις

"Ο Σαμαράς είναι ικανός να σκηνοθετήσει ακόμα και bank run"

Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, ακόμα και να σκηνοθετήσει bank run, ώστε να τρομοκρατήσει τους βουλευτές για να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας, εμφανίστηκε ο Aλέξης Τσίπρας σε πρωινή, έκτακτη σύσκεψη στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας και του επικοινωνιακού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, μετά και τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ικανός να σκηνοθετήσει ακόμα και bank run, δηλαδή τραπεζικό πανικό και μαζική απόσυρση καταθέσεων, για να πλήξει το ΣΥΡΙΖΑ και να επιτύχει τον πολιτικό του στόχο, χωρίς να υπολογίσει τη ζημιά στην οικονομία και τη σταθερότητα.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

«Κυβέρνηση και τρόικα, αφού συμφώνησαν σε όλα τα νέα σκληρά μέτρα, τώρα από κοινού μεθοδεύουν τον εκφοβισμό των βουλευτών για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της προεδρικής εκλογής. Όσες μεθοδεύσεις όμως κι αν επιχειρήσουν δε θα τα καταφέρουν. Θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ και θα τις χρεωθούν.

Ο Σαμαράς είναι πια επικίνδυνος για τη χώρα. Δε φαίνεται να τον απασχολεί διόλου η σταθερότητα της οικονομίας. Έχει υιοθετήσει τη λογική "Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων". Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Βούλτεψη, η οποία προαναγγέλλει πιστωτικό γεγονός λόγω εκλογών. Υπονομεύει αδίστακτα τη δημοκρατία.

Ο Σαμαράς είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει bank run, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενων του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου. Έχουν, όμως, γνώσιν οι φύλακες. Όσοι το επιχειρούν θα λογοδοτήσουν».

Σημειώνεται ότι η κ. Βούλτεψη σε πρωινή εκπομπή ανέφερε μεταξύ άλλων πως «έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός», ανασκευάζοντας αργότερα και κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των όσων δήλωσε.

Σχόλια