Ειδήσεις

Στ. Θεοδωράκης: "Η Ελλάδα δεν κυβερνιέται με πρωτοπαλίκαρα"

«Δεν κυβερνιέται η Ελλάδα με τα πρωτοπαλίκαρα των πολιτικών αρχηγών αλλά από τους καλύτερους Έλληνες», δήλωσε από το Ηράκλειο ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δε δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για εκλογές το 2016. «Η Ελλάδα πρέπει να πάει σε συντεταγμένες λύσεις. Να μπουν από τώρα οι κανόνες. Να υπάρξει συνεννόηση σε βασικά θεσμικά θέματα και μετά εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτή η Βουλή θα πρέπει να βάλει τις βάσεις για την αναθεώρηση του συντάγματος και μετά να ακολουθήσουν οι εκλογές», επανέλαβε ο κ. Θεοδωράκης, στρέφοντας παράλληλα τα βέλη του σε Σαμαρά και Τσίπρα, οι οποίοι, όπως είπε, δεν μπορούν να διαπραγματευτούν με τους Ευρωπαίους, λέγοντας ότι μόνο «ένας Έλληνας που θα έχει καταφέρει συμμαχία 51% θα μπορούσε να κάνει τη καλύτερη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους».

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «στόχος των εκλογών δεν είναι η μεταβίβαση της "Μερσεντές" στους επόμενους αλλά σε όσους παράγουν λύσεις σε ζητήματα της κοινωνίας και κυρίως στο εθνικό θέμα της οικονομίας και εξόδου από την κρίση».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε ακόμη στις κόκκινες γραμμές του "Ποταμιού", στην κρίσιμη στιγμή των εκλογών, καθώς και στα ανοικτά ψηφοδέλτια του κινήματος, τα οποία θα απαρτίζουν νέο άνθρωποι, "καθαροί" και όχι, όπως είπε, "λερωμένοι".

Τέλος χαρακτήρισε το "Ποτάμι" ως μεγάλο κίνημα του κέντρου, στο οποίο όπως είπε δεν αποκλείεται κανένας παρά μόνο άνθρωποι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο σημερινό χάλι της χώρας μας.

Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης και το δήμαρχο Ηρακλείου.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια