Ειδήσεις

Εξαπατούσε ηλικιωμένους μέσα στο Νοσοκομείο Χανίων

Ένας 42χρονος, που κατάφερε να εξαπατήσει ηλικιωμένους και μάλιστα μέσα στο Νοσοκομείο Χανίων, έπεσε στο δόκανο της ΕΛ.ΑΣ.

Η δράση του πήρε τέλος ύστερα από καταγγελία που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, και σύμφωνα με την οποία άγνωστος άντρας, προσποιούμενος οικογενειακά προβλήματα υγείας, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο, όπου επέλεγε και προσέγγιζε ηλικιωμένους πολίτες, τους οποίους εξαπατούσε με ψευδή στοιχεία με σκοπό να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «ευρισκόμενος στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, προσέγγισε 72χρονη και 82χρονο και με το πρόσχημα ότι συγγενικό του πρόσωπο έχει προβλήματα υγείας και χρειάζεται χρήματα για τη μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο κατάφερε να τους αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ. Η Αστυνομία άρχισε έρευνες για τον εντοπισμό του, που είχαν ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη, αν και προέβαλε αντίσταση. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Εφιστάται η προσοχή των πολιτών δεδομένου ότι πάντα την περίοδο των εορτών επιτήδειοι προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να εξαπατήσουν πολίτες κυρίως μεγάλης ηλικίας.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια