Ειδήσεις

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

«Σήμερα, βρίσκομαι στην πέμπτη μέρα απεργίας», αναφέρει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ σε γραπτή δήλωσή του.

«Οι λόγοι που άρχισα προσωπικά την απεργία πείνας ήταν:

-Τα δύο μνημόνια σε ένα πακέτο της τρόικας.

-Η συνεκμετάλλευση με τον Νταβούτογλου της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.

-Ο μέχρι σήμερα επικείμενος θάνατος ενός νέου ανθρώπου, του Νίκου Ρωμανού.

-Οι Σύριοι πολιτικοί πρόσφυγες, οι οποίοι σέβονται το ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τους δεχτεί, μιας και έχει 1,5 εκατ. ανέργους, αλλά προσπαθούν, ξεπερνώντας τα δικά μας ζητούμενα: Αναθεώρηση Δουβλίνου 3, αναθεώρηση συνθήκης Σένγκεν, αναθεώρηση του συμφώνου μετανάστευσης, σεβασμός της Ευρώπης ότι η Ελλάδα είναι σύνορό της. Προσπαθούν να διεκδικήσουν δύο πράγματα: 1) φαγητό, θέρμανση και φροντίδα στους ακρωτηριασμένους, και 2) γρήγορες διαδικασίες για να πάρουν άσυλο και κατ' επέκταση διαβατήριο.

Η μνημονιακή κυβέρνηση μέχρι τώρα τους έδωσε κτήριο για να πάνε, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, με κατεστραμμένα παράθυρα και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Επίσης, η μνημονιακή κυβέρνηση τούς είπε ότι μπορεί να χορηγεί μέχρι 10 άσυλα την ημέρα. Ο απλός νους λέει ότι, αφού είναι 650 άτομα, διά 10, σημαίνει 65 ημέρες σε συνθήκες δρόμου.

Ζητώ, στην πέμπτη ημέρα της απεργίας:

*Αμέσως, όλοι, να πάνε σε τόπο με τροφή, θέρμανση, ύδρευση και γιατρό.

*Να τοποθετηθούν άτομα στο υπουργείο με στόχο να μπορέσουν να χορηγούνται 50-100 άσυλα την ημέρα, ώστε γρήγορα να εξυπηρετήσουμε τη φυγή των ανθρώπων πριν θρηνήσουμε θύματα.

Υπήρξαν κακοήθη δημοσιεύματα, ότι δήθεν προτάσσω το Σύριο σε σχέση με την ανθρωποκτόνα πολιτική στον Έλληνα και δεύτερον ότι, δήθεν, κάποιοι κακόπιστοι μίλησαν για παξιμάδι που έτρωγα.

Σε αυτούς απαντώ ότι η συριακή λύση, δηλαδή ο σεβασμός στον άνθρωπο και η αντιμετώπιση της εξαθλίωσης του Έλληνα, είναι το ίδιο πράγμα.

Στο δε δεύτερο, ας έρθουν να ρωτήσουν τους 650 Σύριους. Χθες το βράδυ, που κρύωνα, ξύπνησα με κουβέρτα από δύο ζακετάκια παιδιών 7 ετών που με είχαν σκεπάσει και προτίμησαν να κρυώνουν αυτά, παρά να κρυώνω εγώ, που, αν ήμουν ξύπνιος, εγώ θα έβγαζα το σακάκι μου για να τα σκεπάσω.

Αυτή είναι η απάντησή μου στα βρόμικα μυαλά που χρησιμοποιούν τα βρόμικα παξιμάδια, δηλαδή το ψέμα και την αλητεία, για να μειώσουν αυτόν τον υπέροχο αγώνα όλων μας.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης,

βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια