default-image

Εγκαταλείπουν μαζικά κουτάβια στο Καμηλάρι

Κρήτη
Εγκαταλείπουν μαζικά κουτάβια στο Καμηλάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την... εύκολη και ανέξοδη λύση επιλέγουν κάποιοι κάτοικοι της Μεσαράς που θέλουν να "ξεφορτωθούν" το σκυλί τους ή τα νεογέννητα κουτάβια τους, και το στέλνουν... πακέτο στο "Καμηλάρι CARES", με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν... συνωστισμό!

Τα μέλη του "Καμηλάρι CARES" εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να σημάνουν τον κώδωνα του κινδύνου για όλους:

«Σχετικά με τα κουταβάκια που εγκαταλείπονται στο χωριό Καμηλάρι από τα γύρω χωριά της Μεσαράς τους τελευταίους 12 μήνες, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι δε γνωρίζουν την έννοια φιλοζωικό σωματείο.

Εμείς λοιπόν δημοσιεύουμε την ακόλουθη δήλωση προσπαθώντας να προσδιορίσουμε τη θέση μας όσο καλύτερα γίνεται!!!

Φιλοζωικό σωματείο δε σημαίνει ότι μπορούμε να μαζέψουμε όλα τα ζώα που κυκλοφορούν αδέσποτα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Φαιστού ή τα ζώα που κάποιοι ιδιοκτήτες δε θέλουν πλέον. Δυστυχώς δεν είμαστε καταφύγιο αδέσποτων ζωών - δεν έχουμε τα κονδύλια ή την άδεια για να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Το kamilari cares δημιουργήθηκε για την ενημέρωση και την εκπαίδευση ανθρώπων της περιοχής μας για την υπεύθυνη στάση και φροντίδα των ανθρώπων προς τα ζώα, όπως και τις υποχρεώσεις κάθε υπευθύνου ιδιοκτήτη ζώου!!! Αν έχετε ένα ζώο σκύλο ή γάτα και έχει γεννήσει είναι δική σας ευθύνη και όχι δική μας!!

Αν δε θέλετε το ζώο σας να γεννά θα πρέπει να το στειρώσετε (αυτή είναι και η έννοια αρσενικού και θηλυκού ζώου) και μην προσπαθείτε να μεταφέρετε τις ευθύνες σας σε κάποιους άλλους. Καλό είναι αυτά να τα σκεφτόμαστε πριν πάρουμε ένα ζώο. Διώχνοντας ένα ζώο που δε μας αρέσει πια ή δεν είναι χρήσιμο πλέον ή δεν αντέχουμε το κόστος συντήρησής του δεν είναι σωστή επιλογή ούτε κοινωνικά αποδεκτή λύση!!!

Σας παρακαλούμε μην επιβαρύνετε περισσότερο τα μέλη του "Καμηλάρι CARES" και το χωριό Καμηλάρι με τα ζώα που δε θέλετε… Είναι ανεύθυνη στάση να επωμίζονται τέτοια προβλήματα άτομα που δε φταίνε… Από τη στιγμή που είναι κάτι το όποιο εσείς και μόνο εσείς θα μπορούσατε να αποτρέψετε στειρώνοντας το ζώο σας εκ των προτέρων!!!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News