default-image

Ντέρμπι στο Ζηρίνειο με την ΑΕΝΚ να υποδέχεται το Ρέθυμνο

Μπάσκετ
Ντέρμπι στο Ζηρίνειο με την ΑΕΝΚ να υποδέχεται το Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντέρμπι τριάδας φιλοξενείται στο Ζηρίνειο, με τη Ν. Κηφισιά να υποδέχεται σήμερα στις 5 μ.μ. (novasport2) το Ρέθυμνο στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α1 των ανδρών.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας κάνει εξαιρετική πορεία ως τώρα και θέλουν τη νίκη τόσο για λόγους γοήτρου όσο και για βαθμολογικούς.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, ξεχωρίζει το ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες-που συναντήθηκαν ήδη στο Κύπελλο-να διάγουν αντίθετους βίους, καθώς οι γηπεδούχοι προέρχονται από τρεις σερί ήττες και οι φιλοξενούμενοι από τρεις διαδοχικές επιτυχίες. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα παραταχθεί πλήρης καθώς Πάσαλιτς και Σίμτσακ ξεπέρασαν τα προβλήματά τους, ενώ από την ΑΕΚ, που ενισχύθηκε με τον πέρσι «κίτρινο» Γιάννη Αθηναίου, θα λείψει ο τραυματίας Νώντας Παπαντωνίου.

Σε ένα επαρχιακό ντέρμπι, ο Κολοσσός υποδέχεται τα Τρίκαλα. Οι Ροδίτες αποδυναμώθηκαν με την πώληση του πρώτου σκόρερ της Α1, Μάικ Τζέιμς, στη Λαμποράλ Κούτσα, ενώ αντικατέστησαν τον Τζαμάρ Σμιθ με τον Έρνεστ Σκοτ. Οι φιλοξενούμενοι μετά από πέντε σερί ήττες έχουν ανάγκη τους βαθμούς.

Ο Απόλλων Πατρών υποδέχεται τον ΠΑΟΚ που κάλυψε το κενό του Κώστα Χαραλαμπίδη με τον Έρνεστ Μπρέμερ, ο οποίος όμως δεν προλαβαίνει να παίξει, ενώ ο Πανελευσινιακός που «γέμισε» τη ρακέτα του με τον Μάικλ Έρικ φιλοξενεί τον ΚΑΟΔ που ενισχύθηκε με τον πολύπειρο Μανώλη Παπαμακάριο.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Πανιώνιο καθιερώνοντας παράλληλα τη μέρα φιλάθλου, με εισιτήριο στο ένα ευρώ και πολλές εκπλήξεις για τους φίλους του. Μαυροκεφαλίδης, Μπατίστα και Νέλσον είναι νοκ άουτ, αλλά Διαμαντίδης και Γιάνκοβιτς θα παίξουν κανονικά. Οι «κυανέρυθροι» προέρχονται από δύο σερί νίκες, αλλά γνωρίζουν πως έχουν μακρύ δρόμο να διανύσουν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον Κόροιβο χωρίς Πρίντεζη, Παπαπέτρου, Κατσίβελη, αλλά με πιθανή την επανεμφάνιση του Λοτζέσκι. Οι νεοφώτιστοι, που κέρδισαν τις εντυπώσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό, θέλουν μια καλή εμφάνιση κι απέναντι στον έτερο των «αιωνίων».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ένατης αγωνιστικής:

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

17.00 Άρης-ΑΕΚ (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)

17.00 Κολοσσός-Τρίκαλα (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)

17.00 Νέα Κηφισιά-Ρέθυμνο (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)

17.00 Απόλλων Πατρών-ΠΑΟΚ (Novasports 1)

17.00 Πανελευσινιακός-ΚΑΟΔ (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)

18.30 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (Novasports 3)

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου

12.30 Ολυμπιακός-Κόροιβος (OTE Sport 3)ου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News