Ειδήσεις

Οικοδόμοι Ηρακλείου: "Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα"

Το Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Ηρακλείου καταγγέλλει την κυβέρνηση, που όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «αυτό που θέλει για τους εργαζόμενους, είναι να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται. Έτσι και οι 18 συνάδελφοι στο έργο ανασκαφής για την επέκταση του Βενιζελείου παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες!» και καλεί «όλους τους συναδέλφους να καταγγέλλουν περιστατικά απλήρωτης εργασίας στο συνδικάτο».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση τονίζει:

«Εδώ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο αντεργατικός ρόλος της κυβέρνησης που ουσιαστικά είναι ο χειρότερος εργοδότης και αποκαλύπτει ότι θέλει τους εργάτες να είναι σκλάβοι. Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο θέλουν να ξανατσουλήσουν το τροχό της δήθεν ανάπτυξης με τέτοιους πολύ χειρότερους όρους για τους εργαζόμενους.

Ευθύνες έχει και η τοπική διοίκηση που διαφημίζουν τα περίφημα "έργα" του ΕΣΠΑ, αλλά να μην τους νοιάζει τι γίνεται με τους εργαζομένους που εργάζονται σε αυτά και πάει να γίνει καθεστώς η απλήρωτη εργασία σε όλα τα έργα ΕΣΠΑ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταγγέλλουν περιστατικά απλήρωτης εργασίας στο συνδικάτο. Σκλάβοι στον 21 αιώνα δε θα γίνουμε. Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα!».

Σχόλια