Ειδήσεις

"Επικοινωνιακού τύπου η επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης"

«Επικοινωνιακού τύπου» χαρακτηρίζει τη χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και το Ειρηνοδικείο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης σε δήλωσή του. Όπως επισημαίνει, αποτελούν πρόκληση οι επισκέψεις υπουργών και οι προεκλογικές εξαγγελίες τη στιγμή που απουσιάζουν οι ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τη δήλωση του βουλευτή, «μετά τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοΐδη, ο υπουργός Δικαιοσύνης πραγματοποίησε άλλη μια επικοινωνιακού τύπου επίσκεψη, κατά την προσφιλή μέθοδο της κυβέρνησης, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και το Ειρηνοδικείο.

Εντύπωση προκαλεί πως ο κ. υπουργός εντόπισε μόνο προβλήματα "καλαισθησίας" στο Δικαστικό Μέγαρο και έκανε άλλη μια προεκλογική εξαγγελία για την ολοκλήρωση του νέου Δικαστικού Μεγάρου σε δύο χρόνια (κατά το ΒΟΑΚ και με ιδιωτικά χρήματα).

Βέβαια ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είπε τίποτα για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, με τον υπερπληθυσμό, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής ούτε και για τη δημιουργία των φυλακών ψυχών τύπου Γ' αλλά ούτε φυσικά για την ανεπαρκή στελέχωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.

Την ώρα που η κυβέρνηση καλλιεργεί το δόγμα "νόμος και τάξη" και καταπατά κάθε δικαίωμα, αποτελούν πρόκληση οι επισκέψεις υπουργών και οι προεκλογικές εξαγγελίες τη στιγμή που απουσιάζουν οι ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις», καταλήγει ο κ. Κριτσωτάκης.

Σχόλια