default-image

Ιταλία: Πρόωρη αποχώρηση σχεδιάζει ο Ναπολιτάνο

Κόσμος
Ιταλία: Πρόωρη αποχώρηση σχεδιάζει ο Ναπολιτάνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να παραιτηθεί του αξιώματός του πριν το τέλος του έτους, προτίθεται ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας "Λα Ρεπούμπλικα". Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο 89χρονος Ναπολιτάνο φέρεται να έχει λάβει την απόφασή αυτή για λόγους υγείας, ενώ δε φέρεται διατεθειμένος να περιμένει την έγκριση ενός νέου εκλογικού νόμου, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί έως τώρα.

Σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν, η ιταλική προεδρία της Δημοκρατίας τονίζει ότι «δε διαψεύδει αλλά ούτε και επιβεβαιώνει αναφορές του Τύπου σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησης του προέδρου». Επίσης στο ανακοινωθέν υπενθυμίζεται ότι κατά την επανεκλογή του από το κοινοβούλιο της Ρώμης, στις 20 Απριλίου του 2013, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο «αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις και τα όρια - τα οποία ήταν και χρονικού χαρακτήρα- εντός των οποίων αποδεχόταν την δεύτερη αυτή θητεία».

Ο Ιταλός υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης Γκρατσιάνο Ντελρίο σχολίασε πως ο Ναπολιτάνο, «ήταν και είναι ο θεματοφύλακας και εγγυητής του Συντάγματος. Δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε ευγνώμονες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News