Ειδήσεις

Ένωση Γονέων: "Όχι στις απειλές με εισαγγελικές παρεμβάσεις"

«Ντροπή και αίσχος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου αναφορικά με τη «βάρβαρη», όπως τη χαρακτηρίζει, αντιμετώπιση από το κράτος των καταλήψεων μαθητών. Όπως επισημαίνουν τα μέλη της Ένωσης, παρόλο που τα αιτήματα της μαθητικής κοινότητας είναι απολύτως δίκαια, ακολουθείται «πολιτική βαρβαρότητας που διαλύει όνειρα και προσδοκίες».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων, «μπροστά στο φούντωμα των μαθητικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με απολύτως δίκαια αιτήματα που αφορούν το μέλλον τους και τη ζωή τους, το κράτος καταστολής της συγκυβέρνησης επιστρατεύει λυτούς και δεμένους για να κάμψει το ηθικό των αγωνιζόμενων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

"Είναι υποκινούμενες", λένε. Ποιος σοβαρός και καλοπροαίρετος μπορεί να το πιστέψει όταν ο υποκινητής είναι η δική τους αποκρουστική και βάρβαρη πολιτική, που διαλύει όνειρα και προσδοκίες. Αυτή η ίδια είναι η βάρβαρη αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική με τις μεθόδους που ακολουθούν για να την επιβάλουν με κάθε τρόπο: εισαγγελείς, προϊσταμένους και κάποιους διευθυντές σχολείων, "αγανακτισμένους" γονείς, εξωσχολικούς προβοκάτορες και ό,τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί η εξουσία τού "νόμος και τάξις"».

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Ένωσης, «κυβέρνηση, υπουργείο, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και οι υποστηριχτές του "Νέου Λυκείου" δε χάνουν ευκαιρία να απειλούν λέγοντας ότι "με τις κινητοποιήσεις χάνονται διδακτικές ώρες", ενώ την ίδια στιγμή δε λένε κουβέντα για τις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες από τα κενά σε εκπαιδευτικούς και ειδικότητες».

Οι γονείς καταγγέλλουν «τις μεθοδεύσεις αυτές» και καλούν «τους μαθητές μαζί με τους συλλόγους γονέων και τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται με υποδειγματικό και ώριμο τρόπο από τους μαθητές μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες των Γ.Σ. τους».

«Είναι σίγουρο ότι αυτό τους ενοχλεί! Ακόμη περισσότερο τους ενοχλεί το ποτάμι του αγώνα και της αξιοπρέπειας που διαμορφώνεται από την ίδια την κοινωνία», αναφέρουν ακόμη και καταλήγουν:

«Όλοι πρέπει να συνταχθούν! Γονείς, εκπαιδευτικοί, εργατικά σωματεία, λαϊκές επιτροπές, κάθε κοινωνικός φορέας. Το ταξικό σχολείο που αποκλεισμού και της αμάθειας δεν ταιριάζει στα παιδιά μας. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή, στη μόρφωση και στη δουλειά. Αντιμαχόμαστε τη φτώχεια, τη σύγχρονη βαρβαρότητα της ανεργίας, των πλειστηριασμών, των χαρατσιών και της εκμετάλλευσης.

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω! Όλοι στους δρόμους του αγώνα!.

Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας! Όχι στις απειλές και τις εισαγγελικές παρεμβάσεις!

Όχι στην Τράπεζα Θεμάτων και το ταξικό "Νέο Λύκειο".

Μόρφωση-δουλειά με δικαιώματα για όλους τους νέους».

Σχόλια