default-image

Στη μέση έχουν μείνει τα έργα στη Φορτέτσα

Κρήτη
Στη μέση έχουν μείνει τα έργα στη Φορτέτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνε τέσσερις και πλέον μήνες από τότε που ο εργολάβος μάζεψε τα μηχανήματά του και εγκατέλειψε τη Φορτέτσα, χωρίς να είναι ακόμη βέβαιο αν θα επιστρέψει για να ολοκληρώσει το έργο της ύδρευσης και αποχέτευσης, αφήνοντας πίσω του μόνο προβλήματα για τους ταλαίπωρους κατοίκους.

Όσοι κατοικούν στην περιοχή αλλά και όλοι όσοι χρειάζεται καθημερινά να την περάσουν, ταλαιπωρούνται ολοένα και περισσότερο, αφού οι λακκούβες χειροτερεύουν με το πέρασμα του χρόνου, το ίδιο και οι δρόμοι!

Η "Ν.Κ." επισκέφτηκε χθες τη Φορτέτσα και μίλησε με τους κατοίκους, ενώ κατέγραψε και φωτογραφικά αυτό το χάλι. Όπως τόνισε στην εφημερίδα μας ο κρεοπώλης Κώστας Διλβόης, «εγώ σαν επαγγελματίας έχω πάθει μεγάλη οικονομική ζημιά. Όταν ξεκίνησε το έργο μάς είχε πει η τότε δημοτική Αρχή ότι θα κρατήσει για τρεις μήνες στη Σόλωνος που βρισκόμαστε εμείς. Λοιπόν σήμερα πάμε στα δύο χρόνια και η Σόλωνος δεν έχει αποκατασταθεί».

Ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φορτέτσας Γιώργος Γιάννικας τονίζει από την πλευρά του ότι δεν μπορεί να γίνει με "μπαλώματα" η αποκατάσταση του δρόμου στην οδό Σόλωνος.

«Πρέπει να ξυστεί ο δρόμος. Και στο μεταξύ, κινδυνεύουν οι κάτοικοι, κυρίως τα μηχανάκια, και έχουν γίνει πολλά ατυχήματα με τραυματισμούς», πρόσθεσε.

«Έχουμε ταλαιπωρηθεί»

Κάθε μέρα διακινεί οπωροκηπευτικά με το φορτηγό του ο κ. Δημήτρης Σαμιώτης στη Φορτέτσα και τις γύρω περιοχές.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσουμε από αυτούς τους δρόμους. Πάω πάρα πολύ σιγά μες στη Φορτέτσα από τις πολλές λακκούβες. Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο», όπως λέει.

Ο Νίκος Πουλάκης είναι μηχανικός αυτοκινήτων και διατηρεί συνεργείο. «Υπάρχουν ζημιές στα αυτοκίνητα», όπως λέει, «που έχουν να κάνουν με τους δρόμους αυτούς».

Ο αρτοποιός της Φορτέτσας Σπύρος Ρισάκης τονίζει: «Δεν είχαμε το καλύτερο οδικό δίκτυο στη Φορτέτσα. Από τη στιγμή όμως που άρχισαν να σκάβουν, η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη. Έχουμε κάνει τα αυτοκίνητά μας άχρηστα».

Ο Γιώργος Μαγουλάκης έχει συνεργείο αυτοκινήτων στην αρχή της Σόλωνος. «Δείτε εδώ μια κατάσταση», λέει. «Κάθε μέρα ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι. Ο δρόμος χειροτερεύει διαρκώς».

Τι συμβαίνει;

Νυν και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ εξηγούν

«Μας έλεγε ναι, ναι, ναι κι αυτός έπεσε έξω. Είχε διώξει προσωπικό, είχε κάνει ιστορίες και έχει φαλιρίσει τώρα», τονίζει στην εφημερίδα μας, δίνοντας δίκιο στους κατοίκους, ο προηγούμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Στειακάκης.

«Είναι τώρα τέσσερις μήνες που έχει σταματήσει το έργο, λόγω οικονομικών προβλημάτων, ο εργολάβος. Βάσει του νόμου όμως έχει περιθώριο μέχρι το Δεκέμβριο. Εάν μέχρι το Δεκέμβριο δεν ξεκινήσει και πάλι, τότε υπάρχει πρόβλημα», απαντά από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Νίκος Φακουρέλης.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News