Ειδήσεις

Ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος, η πρόταση της εισαγγελέως

Την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για συμπλοκή και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία πρότεινε η εισαγγελέας έδρας αναφορικά με την υπόθεση των 10 Βρετανών για το φονικό στα Μάλια.

Εν συνεχεία η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του δεύτερου κατηγορούμενου που κάθεται στο εδώλιο σήμερα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή μαχαιριού, αλλά την απαλλαγή του για την κατηγορία της απλής συνέργειας.

Επιπροσθέτως πρότεινε την απαλλαγή των υπολοίπων για τη συμπλοκή.

Η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της ανέφερε ότι η μαρτυρία της κοπέλας από την παρέα του θύματος, η οποία και οδήγησε τους αστυνομικούς στη σύλληψη του Βρετανού που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με πρόθεση, κρίθηκε αξιόπιστη, αναφέροντας πως δεν ήταν σε κατάσταση μέθης.

Ακόμη ανέφερε πως ο βασικός κατηγορούμενος κατά τη σύλληψή του κοντά στο ξενοδοχείο το μεσημέρι, μετά τη φονική συμπλοκή, αντιλήφθηκε ότι γύρω του υπήρχαν αστυνομικοί καθώς του φώναξαν στα Αγγλικά «Police», τα οχήματά τους είχαν αναμμένους φάρους και οι ίδιοι φορούσαν ευδιάκριτες αστυνομικές στολές. Ωστόσο ο ίδιος βλέποντάς τους επιχείρησε να ξεφύγει.

Η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νεάπολης συνεχίζεται αυτή τη στιγμή με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και καλώς εχόντων των πραγμάτων η απόφαση αναμένεται σήμερα, αργά το απόγευμα.

Σχόλια