Ειδήσεις

Αγ. Νικόλαος: Εν αναμονή Δημ. Συμβουλίου για το νοσοκομείο

Εν αναμονή ανακοινώσεων για την ημερομηνία κατά την οποία θα οριστεί η μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, με παρόντες τον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη, το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη, το διοικητή της Υ.ΠΕ. Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη και το διοικητή των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου Μανόλη Μακρονικολάκη, το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας δίνει καθημερινά τη μάχη με το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό. Μάχη για αξιοπρεπείς παροχές υγείας στους χιλιάδες των ασθενών που έρχονται από τη Σητεία, τη Βιάννο, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο.

«Έχουμε εξασφαλίσει τις πιστώσεις που απαιτούνται για να προκηρύξουμε τις θέσεις των επικουρικών γιατρών που χρειαζόμαστε, οι οποίοι τώρα θα έχουν τριετή θητεία και όχι έναν χρόνο, όπως ίσχυε στο παρελθόν. Υπάρχουν ελλείψεις στο νοσοκομείο μας, όπως και σε όλα τα νοσοκομεία. Το δικό μας, όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά κατά τακτά χρονικά διαστήματα προκηρύσσει τις κενές θέσεις των ιατρών που χρειάζεται. Στο μεταξύ, έρχονται από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με πεντάμηνα, 3 νοσηλεύτριες και 3 διοικητικοί υπάλληλοι», τονίζεται σχετικά.

Οι εργαζόμενοι περιμένουν

Δε βλέπουν βελτιώσεις μέχρι σήμερα στην προβληματική κατάσταση που διαμορφώθηκε προ διετίας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας οι εργαζόμενοι του ιδρύματος, με τις προτροπές των οποίων οι πολίτες της περιοχής κατέβηκαν πολλές φορές στους δρόμους και τις πλατείες για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

«Δεν έχουμε δει καμία φοβερή βελτίωση τα δυο τελευταία χρόνια, παρά τους αγώνες που έχουμε δώσει. Τα πράγματα βέβαια θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα, γιατί το νοσοκομείο είχε απειληθεί ακόμα και με κλείσιμο.

Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα παραμένει η Παθολογική Κλινική, όπου παραμένει μόνος του ο διευθυντής, ο οποίος κάνει 5 εφημερίες το μήνα. Τις υπόλοιπες 25 μέρες αν ο ασθενής χρειάζεται νοσηλεία πάει στον Άγιο Νικόλαο, όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και από εκεί, αν υπάρχει αδυναμία,  διακομίζεται στα νοσοκομεία του Ηρακλείου. Χρειαζόμαστε άλλους 2 παθολόγους. Αλλά ακόμα και ένας να έρθει, θα τον βοηθήσουμε εμείς και με έναν επικουρικό παθολόγο θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε σε εφημερία ολόκληρο το μήνα τη βασικότερη κλινική του Νοσοκομείου», μας λέει ο γενικός ιατρός Μανόλης Μπουνιαλέτος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων.

«Σε λίγες μέρες συμπληρώνουμε ακριβώς 2 χρόνια με κλειστή τη Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική, η οποία έχει μείνει χωρίς γυναικολόγο-μαιευτήρα. Ζητάμε συνεχώς γιατρό, αλλά λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων δεν μπορεί να γίνει η προκήρυξη της θέσης», προσθέτει ο κ. Μανόλης Μπουνιαλέτος.

«Το ευχάριστο νέο, γιατί έχουμε και τέτοιο, είναι ότι τις τελευταίες μέρες μάς ήρθαν 3 αγροτικοί ιατροί και περιμένουμε άλλον έναν. Θα καλύψουν μια θέση στο Κέντρο Υγείας και θα στελεχώσουν τα περιφερειακά ιατρεία Κάτω Χωριού, Πρίνας και Μύρτου. Θα προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στους ηλικιωμένους κυρίως κατοίκους αυτών των δημοτικών διαμερισμάτων, που κατεβαίνουν στην πόλη για κάποιες απλές εξετάσεις και για να γράψουν τα φάρμακά τους», κατέληξε ο κ. Μπουνιαλέτος.

Τρέξιμο και ταλαιπωρία

Θα μπορούσε ο κόσμος της Ιεράπετρας να είχε φωνάξει πιο δυνατά, να είχε κινητοποιηθεί καλύτερα και να είχε πετύχει περισσότερα, όπως λένε πολλοί από τους ασθενείς που ζητούν τις υπηρεσίες του νοσοκομείου σε κάθε πρόβλημα υγείας, μικρό ή μεγάλο.

«Ο κόσμος ταλαιπωρείται, τρέχει και διαμαρτύρεται, βέβαια, στον τόπο του. Στις  κινητοποιήσεις που έγιναν θα έπρεπε να είχε κατεβεί στην πλατεία περισσότερος κόσμος. Οι Ιεραπετρίτες δεν είναι τοπικιστές. Δεν παλεύουν για τον τόπο τους. Αυτό είναι το παράπονό μου, αλλά και ότι ορισμένοι βάζουν πιο πάνω το κομματικό τους συμφέρον, το οποίο έχει καταστρέψει την Ιεράπετρα», μας λέει ο κ. Μανόλης Μελετάκης, από το Κεντρί.

Από τη Χρυσοπηγή του δήμου Σητείας έφερε το παιδί του ο κ. Μιχάλης Πατεράκης, για να φροντίσει τα δόντια του ο οδοντίατρος του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Του Νίκου Πετάση

Σχόλια