Ειδήσεις

Δίχως απρόοπτα η παρέλαση στην Ιεράπετρα

Δίχως απρόοπτα και διαμαρτυρίες, δίχως εκπρόσωπους της κυβέρνησης και δίχως... κακοκαιρία, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων της Ιεράπετρας η καθιερωμένη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Και φέτος… έλαμψαν διά της απουσίας τους οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν γυρίσει την πλάτη στους κατοίκους της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Κρήτης, ενώ μετά το τέλος της παρέλασης ο κόσμος μάταια περίμενε κάποια από τις συνηθισμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, με πανό και συνθήματα, που τα τελευταία χρόνια διοργάνωναν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, για το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ και τις δημόσιες υπηρεσίες που μεταφέρθηκαν στον Άγιο Νικόλαο, αλλά και οι εκπαιδευτικοί για τα κλαδικά τους ζητήματα ή τα γενικότερα προβλήματα της Παιδείας.

Η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Κτιστάκη μας εξήγησε ότι, «ενόψει της προετοιμασίας της μονοθεματικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, με θέμα τη στελέχωση και τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου, για την οποία ο δήμαρχος, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, προσπαθεί να βρει την κατάλληλη ημερομηνία έτσι ώστε να μπορούν να είναι παρόντες οι βουλευτές και οι διοικητές των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Κρήτης, κρίθηκε σωστό να δώσουν το χρόνο που χρειάζεται στους εμπλεκόμενους αποφεύγοντας σε τούτη τη χρονική στιγμή να οργανώσουν άλλη μια διαμαρτυρία σε ημέρα εθνικής εορτής».

Αυτή τη φορά, στην παρέλαση δε σημειώθηκε κανένα επεισόδιο που να έχει πολιτικό περιεχόμενο.

Σε αυτό βοήθησε, φυσικά, η απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης.

Στην εξέδρα των επισήμων παραστάθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωστής Δερμιτζάκης, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, οι αντιδήμαρχοι, οι περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας έκαναν αισθητή την παρουσία τους, περιφρουρώντας την ομαλή διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης, που τελικά δεν επεφύλασσε εκπλήξεις.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια