default-image

Ένοχος για τις επιθέσεις ο 32χρονος σάτυρος

Ένοχος για τις επιθέσεις ο 32χρονος σάτυρος

Ένοχο έκρινε το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον 32χρονο σάτυρο που επιτέθηκε σε έξι τουλάχιστον γυναίκες στο Ηράκλειο πριν από λίγες μέρες.

Ο 32χρονος καταδικάστηκε σε 49 μήνες φυλάκιση, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα ισχύ και να αφήνεται ελεύθερος αφού εφεσίβαλλε την απόφαση. Πάντως το δικαστήριο επέβαλλε περιοριστικούς όρους, αφού τον υποχρέωσε να δίνει το παρόν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε 1η και 15η του μηνός.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 32χρονος είχε επιτεθεί στις έξι κοπέλες σε μια διαδρομή που ξεκινούσε από τη 1821 στο κέντρο του Ηρακλείου και κατέληγε στον οδό Παπανδρέου στο Μασταμπά.

Ένα από τα θύματά του καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου ανέφερε ότι την πλησίασε και, όταν κινήθηκε απειλητικά εναντίον της, του φώναξε ότι θα καλέσει την Αστυνομία. Αυτός αντί να πτοηθεί τής έκλεισε το στόμα με το ένα χέρι του και με το άλλο της έσκισε την μπλούζα που φορούσε!

Μια δεύτερη από τις κοπέλες στις οποίες επιτέθηκε κατέθεσε ότι βρισκόταν στο δρόμο μαζί με μια ξαδέλφη της, όταν άκουσε το δράστη πίσω της να της λέει «δώσε μου τα χέρια σου». Το θύμα προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά ο δράστης την άρπαξε από τα μαλλιά και προσπάθησε να της κατεβάσει το κεφάλι. Το θύμα άρχισε να φωνάζει μαζί με την ξαδέλφη της, με αποτέλεσμα ο σάτυρος να τραπεί σε φυγή.

Μετανιωμένος ο δράστης

Ο ίδιος ο δράστης των επιθέσεων εμφανίστηκε μετανιωμένος ενώπιον του δικαστηρίου. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά δύο τουλάχιστον φορές «ζητώ χίλιες φορές συγνώμη από τις κοπέλες», προσθέτοντας ότι έχει ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη. Το ίδιο δήλωσε και ο συνήγορός του, καθώς και ο αδελφός του, που ζήτησαν να γίνει ψυχιατρική εξέταση του δράστη, αίτημα που ωστόσο απορρίφθηκε, όπως απορρίφθηκε και το σχετικό αίτημα για αναβολή της δίκης έως ότου υπάρξει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Μαρία Μαυρομμάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News