Ειδήσεις

Θα υποδυθούν ευρωβουλευτές, υπουργούς και δημοσιογράφους

Συνέδριο που προσομοιώνει τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία της Ε.Ε., με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλη την Ευρώπη, που θα "υποδύονται" ρόλους ευρωβουλευτών, υπουργών του Συμβουλίου της Ε.Ε. και δημοσιογράφων θα διεξαχθεί στις 22 Οκτωβρίου 2014, στις 6 το απόγευμα, στη δημοτική αίθουσα "Ανδρόγεω" στο Ηράκλειο.

Το συνέδριο γίνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και οι συμμετέχοντες σε αυτό θα είναι ηλικίας 18 έως 35 χρονών.

Κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστούν από επιτροπές διακεκριμένων ομιλητών η νομοθεσία της Ε.Ε. ως προς τη χρήση πειραματόζωων για επιστημονικούς λόγους καθώς επίσης η νομοθεσία περί διασφάλισης κοινού υψηλού επιπέδου ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών. Στη συνέχεια οι προεδρεύοντες του συνεδρίου θα πάρουν το βήμα για την απαραίτητη ανάλυση των διαδικαστικών κανόνων (rules of procedure) της προσομοίωσης και προετοιμασία των συμμετεχόντων.

Το Συνέδριο-Προσομοίωση υποστηρίζεται από το Erasmus+, διοργανώνεται από τη μη-κυβερνητική οργάνωση AEGEE Heraklio με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, της πανευρωπαϊκής ΜΚΟ Bringing Europeans Together Association (BETA), του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, και του Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης.

Σχόλια