Ειδήσεις

Στην Περιφέρεια η ΕΛΜΕ για το Καπετανάκειο

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  η προγραμματισμένη συνάντηση για το κτηριακό του Καπετανάκειου Σχολείου. Στη σύσκεψη, που έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης, συμμετείχαν ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης, ο δήμαρχος κ. Λαμπρινός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουκιαδάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Μαμουλάκης, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εκπ/κών του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και το 15μελές του σχολείου τέθηκε το σημαντικό ζήτημα του συντονισμού των ενεργειών και της χρηματοδότηση του έργου για άμεση δημοπράτηση και αποπεράτωση του Καπετανάκειου σχολείου.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, «η Περιφέρεια Κρήτης επανέλαβε την προηγούμενη δέσμευσή της για άμεση χρηματοδότηση από το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόλις θα είναι έτοιμος ο φάκελος με όλες τις μελέτες. Η δαπάνη θα γίνει από την Περιφέρεια. Ο Δήμος δε θα δαπανήσει χρήματα.

Ο Δήμος ανακοίνωσε ότι οι μελέτες είναι έτοιμες. Εκκρεμεί η περιβαλλοντική μελέτη που θα κατατεθεί αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για έγκριση. Υπήρξε δέσμευση ότι σε 15 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί.

Όλοι οι φορείς εξέφρασαν στις τοποθετήσεις την αγανάκτησή τους για τις καθυστερήσεις του έργου και ζητήθηκε εντόνως χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών και την αποπεράτωσή του.

Αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τις παραπάνω δεσμεύσεις, θα έχουμε:

- 15 μέρες για την ολοκλήρωση του φακέλου με όλες τις μελέτες,

- δημοπράτηση του έργου,

- δύο περίπου μήνες ανάρτηση της δημοπράτησης για να βρεθεί εργολάβος,

- αποπεράτωση του έργου από τον εργολάβο,

που σημαίνει ότι  θα χρειαστούν ακόμη δύο περίπου χρόνια .

Σίγουρο είναι ότι αν στα δύο αυτά χρόνια προσθέσουμε και τα 6 χρόνια που έχουν ήδη περάσει από την έναρξη του έργου, αυτό σημαίνει ότι έχουμε μαθητές που ξεκίνησαν σε "γιαπί" και θα τελειώσουν με "γιαπί" το σχολείο τους.

Κατάθεση όλων των φορέων, ΕΛΜΕ, Συλλόγου Διδασκόντων, Γονέων, Μαθητών είναι ότι θα υπάρχει συνεχής διεκδίκηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων αλλά και την, όσο το δυνατόν, πιο γρήγορη αποπεράτωση του σχολείου. Ενός κτηρίου παραδοσιακού, ίσως το μοναδικό που θα έπρεπε να κοσμεί το κέντρο της πόλης εδώ και χρόνια.

Προτεραιότητα όλων μας είναι η εκπαιδευτική διαδικασία και η ασφάλεια των μαθητών μας».

Σχόλια