default-image

Άγρια συμπλοκή στις φυλακές - 7 άτομα στο νοσοκομείο

Κρήτη
Άγρια συμπλοκή στις φυλακές - 7 άτομα στο νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κόκκινο συναγερμό από χθες οι φυλακές Νέας Αλικαρνασσού. Όλα ξεκίνησαν περίπου 10 λεπτά πριν από το "κλείσιμο" της φυλακής. Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη από το απόγευμα όταν ομάδα 20 έως 25 Πακιστανών, ζήτησε από τους Έλληνες κρατουμένους να κάνουν χρήση του γυμναστηρίου.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων σε ρόλο μεσολαβητή η κατάσταση εκτονώθηκε, παρά το θερμό τετ-α-τετ των δύο πλευρών. Όμως η ηρεμία ήταν μόνο προσωρινή, όπως αποδείχτηκε.

Κατά την αποχώρηση της ομάδας των Ελλήνων κρατουμένων, σημειώθηκε ένας ακόμη διαπληκτισμός με άλλο άτομο που φαίνεται ότι ήταν αλλοδαπός κρατούμενος, όχι όμως Πακιστανός.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η ομάδα των Πακιστανών, η οποία αποτελεί το 8% του συνόλου των κρατουμένων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού, πίστεψε πως δέχεται επίθεση ένα από τα μέλη της.  

Αμέσως μετά οι Πακιστανοί έσπευσαν να "απαντήσουν", λίγα λεπτά πριν την κατάκλιση των κρατουμένων, εισβάλοντας με άγριες διαθέσεις στο κελί δύο Ελλήνων κρατουμένων.

Η αντίδραση δεν άργησε να έρθει με συνέπεια για 10 έως 15 λεπτά να επικρατεί πανδαιμόνιο με γενικευμένη σύρραξη στο διάδρομο του πρώτου ορόφου της φυλακής.

Τα χειρότερα απέτρεψε η παρέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων που κατάφεραν να περιορίσουν τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου και να αποσοβήσουν τον κίνδυνο ακόμη σοβαρότερων επεισοδίων.

Τουλάχιστον επτά άτομα, μεταφέρθηκαν με μέσα της φυλακής στο νοσοκομείο με τραύματα κυρίως στο κεφάλι, ενώ δύο Έλληνες φέρονται να έχουν δεχτεί χτυπήματα στην πλάτη με αιχμηρά αντικείμενα, πιθανότατα, αυτοσχέδια μαχαίρια.

Κανείς από τους Έλληνες τραυματίες που μεταφέρθηκαν είτε στο ΠΑΓΝΗ είτε στο Βενιζέλειο, δεν είναι κρητικός.

Της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News