Ειδήσεις

Στη φυλακή τρεις δουλέμποροι μετά τις απολογίες

Τρία από τέσσερα φερόμενα ως μέλη της συμμορίας, που διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Κρήτη προς την Ιταλία, προφυλακίστηκαν σήμερα μετά τις απολογίες τους.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από έφοδο της Ασφάλειας Ηρακλείου σε οικία στα Δειλινά, όπου το κύκλωμα συγκέντρωνε τους μετανάστες πριν τους μεταφέρει με ενοικιαζόμενα και φορτηγά στα νότια παράλια του Ηρακλείου για να τους επιβιβάσει σε βάρκες με προορισμό τα παράλια της Μάλτας και της Ιταλίας.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας εξελίχθηκε όταν ομάδα μεταναστών, που είχεν επιβιβαστεί σε ένα 5μετρο φουσκωτό, αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και επέστρεψε στις ακτές των Χανίων.

Μετά από περιπλάνηση επέστρεψαν στο Ηράκλειο και κατήγγειλαν στην αστυνομία πως έδωσαν 11.000 ευρώ. Τα συγκεκριμένα άτομα, ωστόσο, δεν πραγματοποίησαν ποτέ του ταξίδι τους.

Ελεύθερος αφέθηκε ο τέταρτος κρατούμενος, ο τρίτος κατέθεσε στην ανακρίτρια πως δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς συνελήφθη να παραδίδει ένα φάκελο που του παρέδωσε ομοεθνής του.

«Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ανακρίτρια απέδειξαν πως ο άνθρωπος αυτός δεν είχε καμία σχέση με τα όσα του αποδίδονται», όπως ανέφερε ο συνήγορός του κ. Γιώργος Στειακάκης.  

Ένας ακόμη Σύριος και ο ιδιοκτήτης εταιρείας ταχυμεταφορών εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν τα χρήματα που είχαν δώσει οι μετανάστες στο κύκλωμα για να γίνει η μεταφορά τους.

Της Έλλης Κοκάλη

Σχόλια