default-image

Ενώπιον της Θέμιδος ο παπάς, η παπαδιά και ο πεθερός

Κρήτη
Ενώπιον της Θέμιδος ο παπάς, η παπαδιά και ο πεθερός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα δικάζονται στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η παπαδιά, ο πεθερός της και ο παπάς, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές κατά τις έρευνες για την υπόθεση των 200 κιλών χασίς, στην οποία εμπλέκεται ο αδελφός του παπά, που φόρεσε τη Δευτέρα χειροπέδες στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, για ναρκωτικά έψαχναν οι αστυνομικοί χθες στα Παξιμάδια, εκρηκτικά βρήκαν τελικά, αφού κατασχέθηκαν περισσότερα από 2 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα, μεταξύ άλλων και πυροκροτητές, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο άτομα, ηλικίας 32 και 39 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Με πολιτικά ρούχα, δίχως να φορεί τα ιερατικά του άμφια, πέρασε χθες το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου ο ιερέας, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της αντίστασης και παράνομης οπλοκατοχής μαχαιριού και φυσιγγίων. Στον πατέρα του ασκήθηκε δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή μαχαιριών, φυσιγγίων, ξιφολόγχης και για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου, ενώ στη σύζυγο του ιερέα ασκήθηκε δίωξη για παράνομη μετατροπή κυνηγετικού όπλου και πλημμελή φύλαξη.

Και οι τρεις αφέθηκαν, μετά τις ποινικές διώξεις που τους άσκησε η εισαγγελέας, ελεύθεροι για να περάσουν σήμερα από αυτόφωρο.

Όσον αφορά στις εικόνες και τα νομίσματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του παπά, η εισαγγελέας έδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Βαρδάκης, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, επισήμανε ότι οι πελάτες του αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες.

Οι επιχειρήσεις

Υπενθυμίζεται πως οι επιχειρήσεις που έγιναν τόσο στην ευρύτερη περιοχή των Βοριζίων, στα Καπαριανά και στα Παξιμάδια, όσο και σε περιοχές του Ρεθύμνου, όπως στην Αγία Γαλήνη, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, που διερευνούσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το... πράσινο φως για τις έρευνες δόθηκε αμέσως μετά τη σύλληψη του 40χρονου Κρητικού και αδελφού του παπά στον Πειραιά και τον εντοπισμό των ναρκωτικών μέσα σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί. Οι πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν πως τα ναρκωτικά είχαν φορτωθεί από αποθήκη στην Αττική, ενώ αρχικά βρέθηκαν πάνω στο 40χρονο περίπου 15.000 ευρώ, στη συνέχεια οι αστυνομικοί στην Αθήνα κατά τις έρευνες φέρεται να εντόπισαν τουλάχιστον 120.000 ευρώ.

Οι έρευνες

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηρακλείου και Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε σπίτια, οχήματα, αποθήκες, καταστήματα, σε βοηθητικούς και περιβάλλοντες χώρους, καθώς και σε αγροτοκτηνοτροφικές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Φαιστού Ηρακλείου δύο ξύλινες εικόνες άγνωστης χρονολογικής προελεύσεως, όπου στη μία απεικονίζεται η Γέννηση και στη δεύτερη η Ανάσταση του Κυρίου.

Επίσης, βρέθηκαν 5 παλαιά νομίσματα με διάφορες αναπαραστάσεις, 3 καραμπίνες, εκ των οποίων από τη μία είχε αφαιρεθεί ο μειωτήρας, 206 φυσίγγια, 7 μαχαίρια και 3 σουγιάδες. Ακόμη ένα καταγραφικό μηχάνημα καμερών ασφαλείας, 20 ρολόγια χειρός, ένας γεμιστήρας και μια ξιφολόγχη πολεμικού όπλου, διάφορα είδη καθαρισμού όπλων και το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών σε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αγίου Βασιλείου βρέθηκαν σε βραχονησίδα επιμελώς κρυμμένα (κάτω από κοίλωμα βράχου) και κατασχέθηκαν 2.222 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης (αμμωνιοδυναμίτιδα), 494 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, 11 πυροκροτητές και 11 τμήματα βραδύκαυστης θρυαλλίδας μήκους έως 8 εκατοστά.

Της Ιωάννας Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News