Ειδήσεις

"Δε θα ζήσουμε με ψίχουλα", δηλώνουν οι οικοδόμοι

«Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα»... Αυτό είναι το βασικό μήνυμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, συμμετέχοντας σε μια σειρά κινητοποιήσεων υπό την καθοδήγηση του ΠΑΜΕ σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, με πρώτο συλλαλητήριο αυτό που προγραμματίζεται για μεθαύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας.

Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" χθες, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου και στέλεχος του ΠΑΜΕ στο νομό Γιάννης Γωνιανάκης έκανε λόγο για κινητοποιήσεις που αναμένεται να συσπειρώσουν πολύ κόσμο, καθώς ήδη πολλά σωματεία έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος στο οργανωτικό μέρος των κινητοποιήσεων, αλλά θα στείλουν και αντιπροσωπία στην Αθήνα, την 1η Νοεμβρίου. Τότε που στην πλατεία Συντάγματος θα διεξαχθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο με αίτημα του κόσμου την ανατροπή της σημερινής πολιτικής λιτότητας και μνημονίων.

«Τα ταξικά σωματεία είναι αυτά που μπαίνουν σήμερα μπροστά», λέει στη "Ν.Κ." ο Γιάννης Γωνιανάκης, «όταν βλέπουμε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ με τις δηλώσεις του να ρίχνει νερό στο μύλο της εξουσίας».

Τα αιτήματα που βάζουν τα στελέχη των οικοδόμων και του ΠΑΜΕ είναι:

* Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

* Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.

* Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.

* Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.

* Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

«Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!

Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!

Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας. Να νιώσουν την ανάσα μας, να αισθανθούν την πίεσή μας. Εργοδοτικές οργανώσεις, υπουργεία, εφορίες, τράπεζες, καταστήματα ΟΑΕΔ και ασφαλιστικών φορέων, να αναστενάξουν από την καθημερινή παρουσία μας. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται»!

Καταλήγοντας, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ότι θα πρέπει με δυναμικό τρόπο «να ετοιμαστούμε για μεγάλο αγώνα! Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα στις 12 μ.».

"Έρχονται νέες λιτότητες"

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Γιάννη Γωνιανάκη, η 15η Οκτωβρίου θα είναι η μέρα πανελλαδικής δράσης των οικοδόμων, που θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στις κατά τόπους υπηρεσίες και στους οργανισμούς της χώρας.

«Το κλίμα για μεγάλη συμμετοχή σε όλες αυτές τις διαδηλώσεις είναι θετικό. Και έτσι πρέπει να είναι. Μην ξεχνάμε ότι έρχονται νέες πολιτικές λιτότητας για τον ελληνικό λαό», καταλήγει ο κ. Γωνιανάκης.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια