default-image

Καρδιολογικό συνέδριο το σαββατοκύριακο στο Ρέθυμνο

Υγεία
Καρδιολογικό συνέδριο το σαββατοκύριακο στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέματα πρόληψης καρδιακών παθήσεων θα συζητηθούν στο συνέδριο που διοργανώνει στις 4 και 5 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο "Minow Mare Royal Hotel" του Ρεθύμνου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Θα προηγηθεί εκδήλωση για το κοινό στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου, στην Παντελή Πρεβελάκη (Ωδείο) στην παλαιά πόλη του Ρεθύμνου.

Το συνέδριο έχει περιληφθεί στα περιφερειακά συνέδρια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και την Καρδιολογική Κλινική των Νοσοκομείων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Αγίου Νικολάου.

Στο συνέδριο θα υπάρξουν δύο ενότητες. Η πρώτη αφορά την επαφή διακεκριμένων καρδιολόγων με το κοινό. Θα αναλυθούν θέματα πρόληψης, όπως η υπερλιπιδαιμία, το κάπνισμα, η υπέρταση και η παχυσαρκία, καθώς και οδηγίες για την πρόληψη της σοβαρότερης εκδήλωσης της στεφανιαίας νόσου, που είναι το έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ειδική διάλεξη θα αναλύσει τη συνολική επίδραση της μουσικής στην καρδιακή λειτουργία.

Η δεύτερη και η τρίτη μέρα είναι αφιερωμένες στην ενημέρωση και εκπαίδευση των καρδιολόγων, αλλά και συναφών ειδικοτήτων στις τρέχουσες αλματώδεις εξελίξεις στον τομέα των καρδιακών παθήσεων. Το συνέδριο φιλοδοξεί να φέρει το κέντρο στην περιφέρεια και να σφυρηλατήσει τις σχέσεις γιατρών και νοσοκομείων. Οι διακεκριμένοι ομιλητές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποτελούν εγγύηση για την καθοριστική επιτυχία του συνεδρίου.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θεωρεί ότι έχει ιδιαίτερη αξία η συμμετοχή του κοινού και των γιατρών σε αυτό το συνέδριο, καθώς στοχεύει στην καθιέρωσή του στην ιδιαίτερη γεωγραφική περιοχή της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News