Ειδήσεις

Ο Ψαρογιώργης στην πλατεία Κοραή

Mε έναν καλλιτέχνη που έχει παίξει σε ολόκληρο τον κόσμο, διαφημίζοντας την κρητική μουσική, ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην πλατεία Κοραή του Ηρακλείου που οργάνωσαν και φέτος "Το μήλο της Έριδος", "Ο Αντίποδας", "Ο Νότος", το "La Brasserie" και το δισκοπωλείο "Αεράκης". Εκδηλώσεις που αποτέλεσαν και φέτος μια νότα πολιτιστικής δροσιάς στο κέντρο της πόλης και τις οποίες παρακολούθησαν χιλιάδες Ηρακλειώτες.

Την αυλαία στις φετινές εκδηλώσεις θα ρίξει στις 10 το βράδυ ο Ψαρογιώργης. Ή αν θέλετε Γιώργης Ξυλούρης.

Ο Ψαρογιώργης, παλιός γνώριμος και φίλος της πλατείας Κοραή, ακολουθώντας τη δική του πορεία, συναυλίες, ταξίδια και αναζητήσεις, διαμόρφωσε ένα προσωπικό τρόπο παιξίματος τοποθετώντας το λαούτο σε μία νέα θέση… Ουσιαστικά στη θέση που του αξίζει στην κρητική μουσική!

Στα χέρια του Ψαρογιώργη το λαούτο δημιουργούσε και δημιουργεί άλλα χρώματα δίνοντας άλλη διάσταση σε αυτό που λέμε καλή κρητική μουσική. Εξάλλου το ίδιο κάνει με "θρησκευτική ευλάβεια" και ο πατέρας του ο Ψαραντώνης.

Ο Ψαρογιώργης επιμένει σε κάθε συναυλία του να απλώνει το ταλέντο του με απέραντη διάθεση προσφοράς στη γεμάτη φαντασία κρητική μουσική, η οποία μπορεί να απογειώσει, να διασκεδάσει και να ξεσηκώσει σε ατέλειωτο χορό τους θεατές.

Μια ωδή του λαούτου στη διασκέδαση, απαλλαγμένη από περιττές υπερβολές και μουσικές αστοχίες. Μια μαγική βραδιά διασκέδασης και καλής μουσικής, τη Δευτέρα 22  Σεπτεμβρίου στην πλατεία Κοραή από έναν γνήσιο εκφραστή της, τον Ψαρογιώργη.

Και με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εκδηλώσεων τα καταστήματα "Το μήλο της Έριδος", "Ο Αντίποδας", "Ο Νότος", το "La Brasserie" και το δισκοπωλείο "Αεράκης" με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν τους χιλιάδες συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις αλλά και τους περίοικους της πλατείας «για την… ανοχή τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια