default-image

Προβολή του νησιού από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών

Κρήτη
Προβολή του νησιού από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφτηκε στην Περιφέρεια ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Βεληβασάκης, ο όποιος συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο Κώστα Τραβαγιάκη, και το γενικό γραμματέα Ιπποκράτη Μπελαδάκη.

Ο περιφερειάρχης αφού συνεχάρη τη νέα διοίκηση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, συζήτησε μαζί τους τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα για τη συνεχή προβολή της Κρήτης στο εξωτερικό αλλά και την περαιτέρω τόνωση του τουρισμού της και των εξαγωγών των κρητικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

«Σήμερα με χαρά υποδεχτήκαμε τη νέα διοίκηση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και το νέο πρόεδρό του Μανόλη Βεληβασάκη, ευχόμενοι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Η Περιφέρεια Κρήτης ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών γιατί αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Κρήτης σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε επίσης στις δηλώσεις του ότι «είμαστε υπερήφανοι για τους απόδημούς μας, γιατί έφυγαν σε δύσκολες εποχές από την πατρίδα και σήμερα διαπρέπουν στο εξωτερικό. Είναι συνεχής η προσφορά των Κρητών αποδήμων όπου γης, για την ανάπτυξη, την τουριστική προβολή της Κρήτης και του πολιτισμού της και την προώθηση των κρητικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Μανόλης Βεληβασάκης, συνεχάρη τον περιφερειάρχη για την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Κρήτης, επισημαίνοντας: «Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών είναι στο πλευρό της Περιφέρειας Κρήτης γιατί θεωρούμε τους εαυτούς μας πρεσβευτές της Κρήτης, της Ελλάδας, σε όλο τον κόσμο. Με το έργο μας προσπαθούμε συνεχώς να αναδείξουμε και να προβάλλουμε την Κρήτη, τα ιδρύματά της, τον τουρισμό και τον πολιτισμό της. Και εμείς, ως απόδημοι, αγωνιούμε για τη διατήρηση της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων και στόχος μας παραμένει η διατήρηση της κρητικής-ελληνικής μας ταυτότητας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News