default-image

Συνεχίζεται η μάχη ζωής για τον Κ. Κατσούλη

Κρήτη
Συνεχίζεται η μάχη ζωής για τον Κ. Κατσούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει και μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο 46χρονος Κώστας Κατσούλης, φίλαθλος του Εθνικού, ο οποίος στον αγώνα με τον Ηρόδοτο και στη διάρκεια επεισοδίων έχασε τις αισθήσεις του.

Ο άτυχος φίλαθλος με μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 12:30 χθες το μεσημέρι στην Αθήνα με προορισμό το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, προκειμένου να αντιμετωπιστεί χειρουργικά η βαριά εγκεφαλική αιμορραγία έπειτα από ρήξη ανευρύσματος στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο γήπεδο του Ηροδότου.

Η κατάστασή του εξαρχής χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη. Μάλιστα χθες υποβλήθηκε σε νέα αξονική τομογραφία αναζητώντας τα αίτια της κατάρρευσής του χθες στο γήπεδο του Ηροδότου, προκειμένου να διαπιστωθεί, δηλαδή, αν φέρει κάταγμα στο κεφάλι και εάν η ρήξη του ανευρύσματος προκλήθηκε από χτύπημα ή από την ένταση της στιγμής. Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, δεν προκύπτουν εμφανείς σωματικές κακώσεις, ενώ αναμένεται και ιατροδικαστική έκθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος υπεβλήθη το βράδυ της Δευτέρας σε επέμβαση εμβολής του αγγείου που αιμορράγησε, που πραγματοποιείται μόνο σε νοσοκομείο της Αθήνας και για αυτό καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά και σήμερα συνεχιζόταν ο "πυρετός" επαφών, με το υπουργείο Υγείας να παρακολουθεί στενά και να συντονίζει την άμεση μεταφορά του.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ο 47χρονος Κωνσταντίνος Κατσούλης, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή των Χανίων όπου διαθέτει τουριστικό κατάλυμα και ζει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τι είπαν οι ιατροδικαστές

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές κυρίους Λιλήτση και Παπαδομανωλάκη, η μέχρι στιγμής εξέταση φανερώνει πως το αιμάτωμα οφείλεται στη ρήξη του ανευρύσματος. Δε βρέθηκαν ευρήματα που φανερώνουν χτύπημα στο κεφάλι - κι ενώ υπολείπονται εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις - ωστόσο υπάρχουν εκχυμώσεις (μώλωπες) στα άκρα του 46χρονου. Ο κ. Παπαδομανωλάκης μίλησε για μια όχι συχνή αλλά σπάνια περίπτωση .

Η ανακοίνωση της διοίκησης ΠΑ.Γ.Ν.Η.-Γ.Ν. "Βενιζέλειο"

«Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και προγραμματίζεται η αερομετακομιδή του σήμερα και μάλιστα εντός λίγης ώρας σε νοσοκομείο των Αθηνών», ανέφερε νωρίτερα η ανακοίνωση της διοίκησης ΠΑΓΝΗ-Γ.Ν. "Βενιζέλειο".

«Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος μεταφέρθηκε χθες 14/9/2014 και ώρα 17:10 με πλήρη απώλεια συνειδήσεως και σε βαριά γενική κατάσταση στο Γ.Ν. "Βενιζέλειο". Διά του αξονικού τομογράφου διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις προέρχονται από τους ιατρούς του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, που έχουν εξετάσει τον πάσχοντα, οι οποίοι επίσης βεβαιώνουν τη μη ύπαρξη εμφανών σωματικών κακώσεων. Εξάλλου σήμερα το πρωί έλαβε εντολή ιατροδικαστής που εξέτασε τον ασθενή και αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νέα ένταση χθες το πρωί στο Βενιζέλειο

Άναψαν εκ νέου τα αίματα, ευτυχώς στιγμιαία, ανάμεσα σε Εθνικό και Ηρόδοτο, αυτή τη φορά στην είσοδο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και μια ανάσα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλευόταν σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση ο 46χρονος φίλαθλος πριν μεταφερθεί στην Αθήνα.

Συγγενείς του 46χρονου και φίλαθλοι του Εθνικού που βρίσκονταν στο πλευρό του, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, διαπληκτίστηκαν με οπαδούς του Ηροδότου, που επίσης βρίσκονταν στο χώρο του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν στιγμές έντασης.

Ευτυχώς οι ψυχραιμότεροι κατάφεραν να δράσουν άμεσα και έτσι το παραλίγο νέο θερμό επεισόδιο έληξε χωρίς δυσάρεστες συνέπειες.

Σοκ στο γήπεδο

Ένα παιχνίδι που ήταν γιορτή για 80 λεπτά, με τον Ηρόδοτο να επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στο σπίτι του, αμαυρώθηκε με τον πιο άσχημο τρόπο... Οι φίλαθλοι του Εθνικού συνεπλάκησαν με μια μικρή μερίδα οπαδών του Ηροδότου, που πήγαν στην κερκίδα τους, με αποτέλεσμα ο άτυχος φίλαθλος να πέσει αναίσθητος στο έδαφος και από εκείνη τη στιγμή να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Δυστυχώς, μια μεγάλη γιορτή με 1.000 και πλέον φιλάθλους στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής μετατράπηκε από λίγους οπαδούς σε τραγωδία και δυσφήμηση του ιστορικού Ηροδότου. Μάλιστα, υπήρξαν και άλλοι ευτυχώς ελαφρύτεροι τραυματισμοί φίλων του Εθνικού.

Ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού

Για τη διακομιδή του και τη νοσηλεία του στην Αθήνα ενδιαφέρθηκε άμεσα ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ανδριανός, που είχε επικοινωνία για το θλιβερό συμβάν. Τα επεισόδια καταδίκασαν όλοι οι παράγοντες, οι προπονητές, αλλά και ο Γιάννης Κοζυράκης εκ μέρους των ποδοσφαιριστών του Ηροδότου, ευχόμενοι περαστικά στον άτυχο φίλαθλο.

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν οι 3 συλληφθέντες, ηλικίας 27, 22 και 24 ετών, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο που φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία.

Πυρά Εθνικού για την Αστυνομία

Από την πλευρά του, ο επίσημος Εθνικός, μέσω δήλωσης του προέδρου του Αλέξη Αγγελόπουλου, έκανε καταγγελία για την Αστυνομία, αφού την ώρα των επεισοδίων δεν υπήρχε αστυνομικός στην κερκίδα, αλλά μόνο δύο αστυνομικοί εντός γηπέδου: «Όταν πατάω τα πόδια μου στην Κρήτη, θεωρώ ότι είμαι σπίτι μου. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου είναι τόσο ανεπαρκής ή ανεύθυνη που, εν τη απουσία της, ένας αγώνας που με τη βοήθεια της φίλης διοίκησης του Ηροδότου ξεκίνησε ως γιορτή να καταλήξει σε τραγωδία. Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για να βρούμε τους υπεύθυνους που ξεφτιλίζουν τον ιστορικό Ηρόδοτο αλλά και την Αστυνομία...».

Κι άλλος τραυματίας

Στο μεταξύ, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε χθες, λίγο μετά τις 5, ακόμη ένας φίλαθλος τραυματίας. Πρόκειται για έναν 37χρονο που έφερε ελαφρά τραύματα στο κεφάλι.

Ο 37χρονος τραυματίας.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε από το πρώτο κιόλας λεπτό ο πατέρας του 46χρονου και ο αδελφός του, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν για τη σοβαρότητα της κατάστασής του και έσπευσαν στο πλευρό του, ενώ έξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους συγγενείς, έσπευσαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου και ο Μιχάλης Καραμαλάκης, γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης.

Το χρονικό

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές όλα ξεκίνησαν όταν οι οπαδοί της μιας ομάδας θέλησαν να πάρουν πανό της άλλης. Αρχικά όπως προκύπτει, τη φασαρία δημιούργησαν δυο άτομα και στην συνέχεια η ένταση επεκτάθηκε με συνέπεια την κατάρρευση του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού.

Ο αγώνας διακόπηκε για μισή περίπου ώρα και ξεκίνησε μετά την ολοκλήρωση του επεισοδίου. Ισχυρή ήταν και μετά τη λήξη του αγώνα η αστυνομική δύναμη για την αποφυγή νέας έντασης.

Στο αγωνιστικό μέρος και λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη του επεισοδιακού αγώνα, ο Ηρόδοτος κατάφερε να σκοράρει, κερδίζοντας τον αγώνα με 1-0.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές φιλάθλων του Ηροδότου που ανακρίνονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Η μεγάλη γιορτή για την επιστροφή της ομάδας στο γήπεδό της μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα σημαδεύτηκε από τα επεισόδια.

Χαρακτηριστικό ήταν μάλιστα ότι στις κερκίδες του γηπέδου βρίσκονταν γυναίκες και μικρά παιδιά, που αποχώρησαν άρον-άρον με την εκδήλωση των επεισοδίων.

Σφοδρά δυσαρεστημένοι με το πώς η Αστυνομία αντιμετώπισε το παιχνίδι είναι παράγοντες του Εθνικού, που σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ζητήσει ενισχυμένη δύναμη, αφού γνώριζαν ότι στον αγώνα το "παρών" θα έδιναν δεκάδες φίλαθλοι της ομάδας τους, καταγγέλλοντας ότι μέχρι την ώρα του επεισοδίου δεν υπήρχε επαρκής αστυνομική δύναμη.

«Μια χούφτα ανεγκέφαλων δεν εκφράζουν τον Ηρόδοτο»

Η διοίκηση του Ηροδότου συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή το βράδυ και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα επεισόδια. Νωρίτερα ανακοίνωση είχε βγάλει και ο Σύνδεσμος Οπαδών BRONX, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τα επεισόδια, ενώ, όπως τόνιζαν μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι «ταραξίες» θα απομονωθούν. Παράλληλα εύχονται περαστικά στον άτυχο φίλαθλο και ταυτόχρονα ευχαριστούν το υγιές κομμάτι των φιλάθλων του Ηροδότου για την πολύ καλή τους παρουσία στην κερκίδα, τονίζοντας πως πρέπει να στηρίξουν τη διοίκηση της ομάδας.

Όσον αφορά στην ανακοίνωση του ΠΑΣΑ Ηρόδοτος, αυτή αναφέρει: «Το Δ.Σ. του ΠΑΣΑ Ηρόδοτος, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως, μετά τη λήξη του αγώνα με τον Εθνικό Πειραιώς, εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το σοβαρό τραυματισμό του φιλάθλου της ιστορικής ομάδας του Εθνικού Πειραιώς.

Δυστυχώς, ένα μεμονωμένο περιστατικό ήταν αρκετό για να χαλάσει την όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο φίλαθλος κόσμος της Νέας Αλικαρνασσού, αλλά και να αμαυρώσει την προσπάθεια όλων εμάς που ανιδιοτελώς υπηρετούμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό των ποδοσφαιριστών της ομάδας και κυρίως την ιστορία του συλλόγου μας.

Μία "χούφτα" ανεγκέφαλων, που θέλουν να ονομάζονται "φίλαθλοι", δεν εκπροσωπούν το ύφος και το ήθος του συλλόγου μας.

Καταδικάζουμε τις πράξεις τους και καλούμε τους υγιείς φιλάθλους κοντά μας, ώστε όλοι μαζί να απομονώσουμε όλους αυτούς που με τέτοιες πράξεις προσβάλλουν το σύλλογο.

Ο ΠΑΣΑ Ηρόδοτος δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το να υποστηρίξει όποια συναφή μέτρα (Αστυνομία, τηλεοπτικές κάμερες κ.λπ.), προκειμένου από 'δω και στο εξής να διασφαλίσει τις καταλληλότερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων της ομάδας μας, κάνοντας γνωστό ότι τέτοιους φίλαθλους δεν τους έχει ανάγκη και φυσικά η ομάδα μας δεν τους χρειάζεται.

Η διοίκηση του συλλόγου είναι υποχρεωμένη πλέον να διαφυλάξει με άλλους τρόπους τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της, κινώντας νομικές διαδικασίες σε βάρος οποιουδήποτε θα ήθελε να τολμήσει στο μέλλον να δημιουργήσει παρόμοια προβλήματα.

Τέλος, για άλλη μια φορά εκφράζουμε τη θλίψη μας και ευχόμαστε από καρδιάς στον άτυχο φίλαθλο του Εθνικού Πειραιώς ταχεία ανάρρωση.

Για τον ΠΑΣΑ ΗΡΟΔΟΤΟ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο».

Καταδίκη από ΕΠΟ

Με αφορμή το βαρύτατο τραυματισμό του 46χρονου οπαδού ύστερα από επεισόδια στον αγώνα Ηρόδοτος-Εθνικός, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Αλίμονο! Η τυφλή βία έκανε δυστυχώς μετά από πολύ καιρό την εμφάνισή της σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, με αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό ενός ανθρώπου 46 ετών, που χαροπαλεύει σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Ο άτυχος οπαδός του Εθνικού, που πήγε στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο, βρίσκεται στη ΜΕΘ μετά από βάναυση επίθεση και χτυπήματα που δέχτηκε από αλήτες, οι οποίοι του επιτέθηκαν λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα.

Η ΕΠΟ εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τον τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου σ' ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με αυτόν τον τρόπο και φυσικά ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής και το Διοικητικό Συμβούλιο συμπαρίστανται στους οικείους του και στην οικογένεια του Εθνικού. Πρέπει όλοι να είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς και αμείλικτος. Ο τραυματισμός του άτυχου ανθρώπου, που απλά πήγε στο γήπεδο για να ζήσει τη χαρά του ποδοσφαίρου και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει ποτέ σπίτι του, είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει χωρίς σκληρή και βαρύτατη τιμωρία. Το ποδόσφαιρο είναι ζωή κι όχι θάνατος. Και η ΕΠΟ θα το προστατεύσει με κάθε τρόπο».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου δήλωσε από την πλευρά του: «Δεν είναι δυνατόν για 4-5 αλήτες να δυσφημούνται ο Ηρόδοτος, το Ηράκλειο και η Κρήτη. Ως πρόεδρος της ΕΠΣΗ καταδικάζω απερίφραστα τα όσα έγιναν. Αυτά είναι αποτελέσματα της ατιμωρησίας...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News