Ειδήσεις

Κινητοποιήσεις με το "καλημέρα" για τους καθηγητές

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων αύριο το μεσημέρι, για τα κενά, τη δημιουργία τμημάτων με βάση τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, τις διαθεσιμότητες-απολύσεις αλλά και τις μετακινήσεις μαθητών.

Η κινητοποίηση που αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή τους σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το μεσημέρι στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. «Οι τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. θα διεξάγονται Τρίτη στις 16:30, κάθε 15 μέρες. Έκτακτες συνεδριάσεις θα γίνονται την ίδια μέρα και ώρα όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι ανοικτές για τους συναδέλφους οι οποίοι θα μπορούν μετά τις 18:00 να θέτουν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης. Τα γραφεία της ΕΛΜΕ θα παραμένουν ανοικτά με ευθύνη του Δ.Σ. (παρουσία μελών του) κάθε Τρίτη 18:00 έως 19:00 ανεξάρτητα από τη διεξαγωγή ή μη συνεδρίασης του Δ.Σ. για να μπορούν οι συνάδελφοι να θέτουν θέματα στο Δ.Σ. ( απόφαση με σχετική πλειοψηφία (υπέρ 4, κατά 2).

2. Να διεξαχθεί έκτακτη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο χώρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. (στο ρολόι ) κατόπιν ανάλογης πρότασης του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

3. Με ευθύνη του Δ.Σ. να συλλεχθούν άμεσα στοιχεία για τα κενά στα σχολεία του νομού.

4. Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στις 12:30 για τα κενά, τη δημιουργία τμημάτων με βάση τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, τις διαθεσιμότητες-απολύσεις, τις μετακινήσεις μαθητών κ.λπ., και να ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

5. Να διερευνηθεί η δυνατότητα παροχής διευκολύνσεων (σε προϊόντα και υπηρεσίες) για τα μέλη της ΕΛΜΕ Χανίων (απόφαση με σχετική πλειοψηφία, υπέρ 4, κατά 1, αποχή 1)».

Τέλος το Δ.Σ. καλεί τους «συναδέλφους που επιθυμούν, να συγκροτήσουν ομάδες ενδιαφερόντων (φωτογραφική, θεατρική, κινηματογραφική, κ.λπ.) και να διερευνηθεί η δυνατότητα εύρεσης χώρου που θα φιλοξενεί ανάλογες δραστηριότητες, σύμφωνα και με παλιότερες αποφάσεις του Δ.Σ. (απόφαση με σχετική πλειοψηφία υπέρ 4, αποχές 2).

Επίσης καλούνται οι συνάδελφοι, μαθητές και γονείς να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τα υπόλοιπα θέματα που δε συζητήθηκαν μετατίθενται για την επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 16:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια