default-image

Σήμερα στη γενέτειρά του ο Εμμανουήλ Κριαράς

Κρήτη
Σήμερα στη γενέτειρά του ο Εμμανουήλ Κριαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη γενέτειρά του, τα Χανιά, θα "επιστρέψει" έπειτα από 108 χρόνια πλήρους ζωής η σορός τού καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά, ο οποίος "έφυγε" την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, από ανακοπή καρδιάς.

Με δαπάνη του Δήμου Χανίων θα γίνει το απόγευμα στο Ακρωτήρι η ταφή του καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, σύμφωνα με την επιθυμία του ίδιου.

Η σορός του έφτασε νωρϊτερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Χανίων, όπου την υποδέχτηκαν αντιπροσωπεία του Δήμου, εκπρόσωποι φορέων, συγγενείς, συμπολίτες, μαθητές και φίλοι του .

Στις 18:30 θα γίνει ο αποχαιρετισμός στον Εμμανουήλ Κριαρά από την Εκκλησία, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων, φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και την οικογένειά του, η οποία έχει ζητήσει να μην κατατεθούν στεφάνια και τα χρήματα να δοθούν σε προνοιακά και κοινωνικά Ιδρύματα.

Στις 19:15 θα γίνει ο ενταφιασμός στον τάφο που του έχει παραχωρήσει ο Δήμος Χανίων, στο Κοιμητήριο Στερνών.

Πλήθος κόσμου στη νεκρώσιμη ακολουθία του Εμμ. Κριαρά

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον ομότιμο καθηγητή Μεσαιωνικής Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Εμμανουήλ Κριαρά στη νεκρώσιμη ακολουθία που τελέστηκε χθες Τρίτη στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Πολίτες, μαθητές του, συνάδελφοί του από τον επιστημονικό κόσμο και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου βρέθηκαν από τις 11 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας. Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστησαν ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γ. Ορφανός, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατίδης μεταφέροντας τα συλλυπητήρια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους οικείους του και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, καθώς επίσης ο πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος και ο αντιπρύτανης Γ. Παντής αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Αβραμόπουλος και ο επικεφαλής της "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη", Τ. Μηταφίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμμανουήλ Κριαράς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 108 ετών έχοντας προσφέρει τεράστιο έργο στα γράμματα και την ελληνική γλώσσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News