Ειδήσεις

Κανονικά οι παραστάσεις στην πύλη Βηθλεέμ παρά το "ριφιφί"

Κανονικά θα μπορούν να απολαμβάνουν τις μοναδικές νύχτες του θερινού σινεμά Ηρακλειώτες και επισκέπτες της πόλης καθώς, παρά το θρασύτατο "ριφιφί" και την κλοπή όλου του εξοπλισμού ήχου στην Πύλη Βηθλεέμ, στο Δήμο Ηρακλείου συνεχίζουν το πρόγραμμα των καθημερινών προβολών ταινιών.

Σε εξέλιξη είναι την ίδια στιγμή η αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξιχνίαση της διάρρηξης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, που έχει αναλάβει την υπόθεση. Η διάρρηξη αυτή βεβαίως, όπως τονίζουν τα στελέχη του Δήμου Ηρακλείου, πέρα από τις υποδομές, ήρθε να "διαρρήξει" τον ίδιο τον πολιτισμό, που κάθε άλλο παρά σεβάστηκαν οι άγνωστοι "ποντικοί" που τρύπωσαν στην Πύλη Βηθλεέμ και αφαίρεσαν τον εξοπλισμό που υπήρχε για τις ανάγκες των καθημερινών, νυχτερινών προβολών τώρα, κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Για την ακρίβεια, όπως ανέφερε στη "Ν.Κ." ο αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού Νίκος Γιαλιτάκης, οι διαρρήκτες άρπαξαν επιλεγμένα μηχανήματα από τον εξοπλισμό ήχου.

«Αν και περιμένουμε τα αποτελέσματα της Αστυνομίας, που ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της και θα την κάνει, εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως οι διαρρήκτες ήταν διαβασμένοι. Είχαν μελετήσει. Ήξεραν πώς να τρυπώσουν και τι να πάρουν. Άρπαξαν μονάχα εξοπλισμό ήχου, ηχεία, κονσόλες, ενισχυτές και όχι άλλο εξοπλισμό που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού παρά μονάχα σε σινεμά», ανέφερε ο κ. Γιαλιτάκης και πρόσθεσε: «Ο εξοπλισμός που κλάπηκε είναι αξίας, σε τιμές νέων μηχανημάτων, γύρω στα 70.000-80.000 ευρώ. Από 'κει και πέρα, το ζήτημα δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό, υλικό κομμάτι, αν θέλετε. Αλλά κυρίως με το ηθικό. Διότι μιλάμε για ένα συμβάν, μια διάρρηξη, που αποτελεί "χτύπημα" στον πολιτισμό.

Πρόκειται για το μοναδικό θερινό κινηματογράφο στο Ηράκλειο. Καθημερινά συρρέει πολύς κόσμος για να παρακολουθήσει τις προβολές. Μιλάμε για πολλές χιλιάδες θεατές».

«Λοιπόν, οι δράστες δεν έκλεψαν μονάχα εξοπλισμό, αλλά έκλεψαν τη διασκέδαση και ψυχαγωγία των πολιτών», σημείωσε ακόμα ο κ. Γιαλιτάκης, ο οποίος τόνισε παράλληλα πως έχει γίνει μέριμνα, και με εξαίρεση την ημέρα της διάρρηξης, ήδη από χθες το βράδυ συνεχίζονται κανονικά οι προγραμματισμένες προβολές στην Πύλη Βηθλεέμ.

Του Μπάμπη Σαββίδη

Σχόλια